Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Toskanos regione iš rankomis skintų Sangiovese vynuogių.
Tai - jaunesnysis Brunello "brolis". Siekiant kuo geriau išnaudoti jaunesnius vynmedžius, gaminamas gaivesnio stiliaus vynas, kuriam reikia gerokai trumpesnio brandinimo laiko.
Vyninėje fermentacija prasideda spontaniškai plieno talpose. Maceracija vyksta 25 dienas. Vėliau vynas 12 mėnesių brandinamas prancūziško ąžuolo 5-7 hl statinėse.
Vyšnių, braškių, juodos arbatos ir žolelių aromatai. Vidutinio kūno ir taninų, gaivios rūgšties vynas.
Dera prie makaronų su mėsa, lazanijos, mėsos ragu, dešrelių, triušienos, avienos, jautienos maltinių, burgerių, įvairių sūrių.
Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Toskanos regione iš rankomis skintų ir kruopščiai atrinktų pačių geriausių gamintojo Sangiovese vynuogių.
Vyninėje fermentacija prasideda spontaniškai plieno talpose. Maceracija vyksta 20-25 dienas. Vėliau vynas 24-30 mėnesių brandinamas prancūziško ąžuolo 5hl statinėse.
Intensyvaus ir kompleksiško aromato. Dūmo, žemės, odos, trešnių aromatai. Svaraus kūno, gerai nušlifuotų taninių. Ilgo poskonio, kuriame vyrauja saldūs prieskoniai.
Dera su aviena, žvėriena, jautienos kepsniais, patiekalais su grybais, kietaisiais brandintais sūriais (Parmiggiano, Pecorino).