Raudonasis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakhetijos regione iš keturiuose vynuogynuose užaugintų ir rankomis skintų Zhghia, Cabernet Sauvignon, Saperavi, Akmetis Tsiteli, Shavi Rkatsiteli vynuogių.
Zhghia (džhija) – reta autoktoninė veislė, kurios vyną gamina tik 4 vyndariai.
Akmetis Tsiteli ir Shavi Rkatsiteli vynuogės kol kas auga tik dvejuose kolekciniuose vynuogynuose ir kiekvieno jų plotas ~0,5 ha.
Vynuogynai yra maždaug 550 metrų aukšyje.
Vyndariai – du broliai: Vakhtangi ir Merab Šatirišvili. Konsultantas – Renne Neuer. Atgaivinti senąsias šalies vynuoges, drąsiai ekspermentuoti ir nebūti įsitvėrus tik į tradicinės vyndarystės technologijas yra kasdienis vyndarių uždavinys.
Pašalinus netinkamas uogas, visų rūšių vynuogės buvo išspaustos į vieną qvevri (kvevrį – į žemę įkastą molio amforą). Natūrali alkoholinė bei malolaktinė fermentacija vyko kartu su odelėmis be šakelių. Po to vynas perpiltas į nerūdijančio plieno talpas ir brandintas su vidutinio skrudinimo ąžuolo spiralėmis 2 mėnesius.
Išpilstyta 350 butelių.
Puikaus raudonųjų ir juodųjų uogų aromato ir skonio, vidutinio kūno vynas. Intensyvus burnoje, labai kompleksiškas, subalansuotas, apvalių taninų, subtilus. Pasižymi ilgu poskoniu, kuriame skleidžiasi šokolado, prieskonių niuansai.
Dera su avienos, jautienos, veršienos patiekalais, troškiniais.
Raudonasis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakhetijos regione iš geriausių vynuogynuose užaugintų ir rankomis skintų Cabernet Sauvignon ir Saperavi vynuogių.
Saperavi vynuogės skinamos Arkhiloskalo kaimelio teritorijoje, Dedoplistskaro apygardoje, o Cabernet Sauvignon - Kurdghelauri kaimelio vynuogynuose, Telavyje. Arkhiloskalo kaimas įsikūręs tolimiausioje pietrytinėje Kachetijos dalyje.
Vynuogynai yra maždaug 700 metrų aukšyje.
Vyndariai – Vakhtangi ir Merab Šatirišvili. Konsultantas – Renne Neuer.
Pašalinus netinkamas uogas, visų rūšių vynuogės buvo išspaustos į vieną qvevri (kvevrį – į žemę įkastą molio amforą). Natūrali alkoholinė bei malolaktinė fermentacija vyko kartu su odelėmis be šakelių kontroliuojamoje temperatūroje be pridėtinių mielių. Po to vynas perpiltas į nerūdijančio plieno talpas ir brandintas su vidutinio skrudinimo ąžuolo spiralėmis 2 mėnesius.
Išpilstyta 550 butelių.
Puikaus raudonųjų ir juodųjų uogų aromato ir skonio, pilno kūno, ryškių taninų vynas. Intensyvus burnoje, labai kompleksiškas, subalansuotas, subtilus, pasižymi ilgu poskoniu.
Dera su avienos, jautienos, veršienos patiekalais, žvėrienos troškiniais.
Intensyvios raudonos su granato atspalviais spalvos vynas, pagamintas Italijoje Friuli regione iš rankomis skintų Merlot (~80%) ir Cabernet Sauvignon (~20%) vynuogių.
Vynas 18 mėnesių brandinamas ąžuolo statinėse.
Intensyvi ir gausi aromatų puokštė: jaučiamos avietės ir mėlynės, slyvos. Sausas, pilno kūno, aksominių taninų, puikiai subalansuotas vynas. Skonyje dominuoja prinokę juodieji serbentai, gervuogės, tamsios slyvos, pipirai, saldūs prieskoniai. Ilgas poskonis.
Puikiai dera su raudonos mėsos bei griliuotais patiekalais, brandintais sūriais.
Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš rankomis skintų Cabernet Sauvignon vynuogių.
50% vyno bręsta prancūziško ąžuolo 225 litrų statinėje 8 mėnesius. Kita 50% dalis bręsta amerikietiško ąžuolo statinėse taip pat 8 mėnesius.
Vidutinio svarumo, gerai subalansuotas, gana vaisiškas, minkštų taninų vynas. Skonyje jaučiamos raudonos uogos, švelnūs pipirai, šokoladas, prieskoniai.
Dera su mėsos užkandžiais, keptais mėsos patiekalais, ypač ėriuku, svaresniais sūriais, pasta.
Tamsios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų Cabernet Sauvignon vynuogių.
~70 metų vynuogynų vynuogės skinamos iki spalio mėnesio vidurio taip leidžiant joms šiek tiek "pernokti". Po to jos vytinamos 30 dienų džiovyklose su griežtai kontroliuojama drėgme ir oro temperatūra.
Po 45 dienų maceracijos ir fermentacjos plieno talpose, 36 mėnesius vynas bręsta Slovėniško ąžuolo statinėse, o vėliau 12 mėnesių butelyje.
Intensyvių aromatų puokštė, kurioje jaučiamos mėlynės, juodieji serbentai, gervuogės, saldymedis, tabakas, oda, karamelė ir dūmo užuominos. Sausas, pilno kūno, su gausiais švelniais taninais vynas.
Dera su raudonos mėsos patiekalais, intensyvaus skonio sūriais.