.
- Rožinis vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš geriausių gamintojo raudonųjų Frappato vynuogių.
- Vynas 4 mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse.
- Gaivus, vaisiškas, harmoningas ir švelniai malonios rūgšties vynas, skonyje pasižymintis vasarinių gėlių, braškių, vyšnių niuansais.
- Dera kaip aperityvas arba su jūrų gėrybių salotomis, Risotto, ant grotelių keptomis daržovėmis, žuvimi, balta mėsa.
- https://www.carusoeminini.com/
***
-
Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš ekologiniame ūkyje užaugintų Pinot Nero (Pinot Noir) vynuogių.
-
Po fermentacijos vynas 9 mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse.
-
Lengvas, elegantiškas, geros struktūros vynas su gaivia aviečių, vyšnių kvapų ir skonių puokšte.
-
Dera prie lengvų užkandžių su sūriais, mėsos carpaccio, paukštienos, rausvos žuvies patiekalų.
***
- Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, iš Veneto regione užaugintų ir rankomis skintų Rondinella, Molinara ir Corvina vynuogių. 25 metų vynuogynai išsidėstę Colà di Lazise miesto apylinkėse 120 metrų aukštyje virš jūros lygio Gardos ežero rytinėje pakrantėje.
- Vynas 12 mėn. bręsta nerūdyjančio plieno talpose su mielėmis. Dalis vyno bręsta ąžuolo statinėse.
- Gaivus, vidutino svarumo, gana vaisiškas, lengvai prieskoniškas vynas, kvepiantis raudonomis uogomis, tamsiomis gėlėmis Jaučiami švelnaus tabako, valinės, gėlių niuansai poskonyje.
- Dera su įvairiais mėsos užkandžiais, lengvesniais mėsos patiekalais, makaronų patiekalais, įvairiais sūriais.
***
- Šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, iš Veneto regione užaugintų ir rankomis skintų Garganega vynuogių. Vynuogynai išsidėstę Colà di Lazise miesto apylinkėse 120 metrų aukštyje virš jūros lygio Gardos ežero rytinėje pakrantėje.
- Vynas 6 mėn. bręsta nerūdyjančio plieno talpose su mielėmis.
- Gaivus, vaisiškas vynas, kvepiantis geltonaisiais obuoliais, abrikosias, mandarinais, riešutais.
- Dera su žuvies patiekalais, lengvais užkandžiais, spagečiais, lengvomis salotomis, žuvies patiekalais, įvairiais sūriais.
***
- Blyškios šiaudų spalvos baltas vyas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rytinėse Gardos ežero pakrantės kalvose užaugintų vietinių vynuogių.
- Vynas 4 mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse.
- Legvas, gaivus, šviežių vaisių, švelnių gėlių aromatų vynas.
- Tinka derinti su salotomis, lengvais užkandžiais, žuvies patiekalais. Puikus aperityvas.
- Raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš vietinių Perricone vynuogių.
- Po malolaktinės fermentacijos, vynas 6 mėnesius bręsta plieno statinėse. Vėliau 6 mėnesius butelyje.
- Elegantiškas, vidutinio svarumo, neryškių taninų, vaisiškas vynas. Aromate dominuoja gervuogės, miško uogos, skonyje jaučiami vaisiškos natos, prieskoniai, saldymedis.
- Puikiai dera prie pastos, mėsos užkandžių, sūrių, žuvies patiekalų.
- Intensyvios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš vietinių rankomis skintų Nero d'Avola vynuogių.
- Po plieno talpyklose įvykusios malolaktinės fermentacijos, 50% vyno 2 mėnesius bręsta mažose 225 l. ąžuolo statinėse, kita 50% dalis bręsta nerūdyjančio plieno statinėse.
- Haroningas, vaisiškas, švelnių taninų vynas. Skonyje dominuoja raudoni vaisiai, sunokę trešnės, jaučiami dūmo, kakavos, prieskonių niuansai.
- Dera su grybų, jautienos ar žvėriėnos patiekalais.
- Šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš vietinių Catarratto vynuogių.
- Vynas keletą mėnesių bręsta plieno statinėse su mielėmis.
- Elegantiškas, lengvas, vaisiškas vynas. Jaučiami sunokę obuolių, sviesių uogų aromatai. Ilgai išliekanatis šiek tiek minerališkas poskonis.
- Puikiai dera prie pastos, lengvų užkandžių, sūrių, baltos žuvies patiekalų.
***
-
Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš ekologiniame ūkyje užaugintų ir rankomis skintų Saperavi vynuogių.
-
Vyninės steigėjas fizikas Nukri Kurdadze. 1999 – 2014 m. dirbo Pernod Ricard Rouss “Wine brand ambassador”. Nukri vienas pirmųjų pradėjo vystyti ekologinę vyndarystę Sakartvele ir 2014-ais, išleidęs pirmąjį komercinį vyną, greitai atsidūrė Sakartvelo vyndarių olimpe.
-
Vynuogynas yra suskirstytas į atskirus plotelius ir iš kiekvieno plotelio pagaminama iki 1.500 l. vyno. Ploteliai ir qvevri yra sužymėti numeriais. Šis vynas pagamintas iš 11-o ploto vynuogių trijuose vienas po kito vyndarystės proceso metu naudotuose qvevri, ir irgi pažymėtuose 11 nr.
-
Vynas maceruotas 4 sav., po to praleido 8 mėn. Qvevri (molinės amforos). Nebrandintas ąžuolo statinėse.
-
Potencialas - iki 2030 metų.
-
Elegantiškas, puikaus balanso vynas. Dominuoja slyvų, vyšnių, tamsių uogų aromatai. Ilgas poskonis.
-
Dera su žvėrienos patiekalais, mėsos troškiniais, laukine paukštiena, riebesniais sūriais.
***
-
Sodrios gintaro spalvos oranžinis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš Rkatsiteli ir Mtsvane (Kakheti vadinamų Mtsvane Kakhuri) vynuogių, užaugintų Vazisubani apeliacijoje 500 m. aukštyje virš jūros lygio.
-
Dėl gamybos metodo vynas neklasifikuojamas kaip Vazisubani PDO apeliacijos vynas.
-
2013 metais vyndarys Lado Uzunashvili kartu su verslininkais Mamuka Khazaradze ir Badri Japaridze atkūrė Vazisubani dvarą ir pristatė novatorišką 'Georgian Sun' vynų liniją.
-
Vynas fermentuotas 1 mėn. su odelėmis be šakelių qvevri (molinės amforos) ir tuomet kartu su odelėmis brandintas plieno talpose dar 5 mėn.
-
Intensyvaus kvapo, minerališkas, švelnių taninų vynas, pasižymintis džiovintų vaisių (ypač persimonų ir persikų), figų uogienės aromatais.
-
Dera su baltos mėsos, raudonos žuvies patiekalais, brandesniais sūriais, saldžiarūgščiais azijietiškais patiekalais.
***
-
Gintaro spalvos oranžinis vynas, pagamintas Sakartvele, Imereti regione, Sairme kalnų dalyje iš Obcha kaimo apylinkėse užaugintų vietinių baltųjų vynuogių mišinio. Vynuogynai priklauso Bagdati apygardai, o vynus daro dvi jaunos ir ambicingos Abuladze šeimos seserys - Baia ir Gvantsa.
-
Maceracija trunka 15 dienų. Fermentacija vyksta molinėse talpose (Qvevri) naudojant tik laukines mieles.
-
Nefiltruotas. Sulfitų kiekis - 32 mg/l, likutinis cukrus - 1,39 g/l.
-
Persimono, abrikosų ir citrusinių vaisių aromatai sukuria sodrų sausą vyną su turtingu skoniu ir ilgu maloniu poskoniu.
-
Dera su žuvies, vištienos patiekalais. Minkštesniais sūriais.
***
- Raudonas vynas, pagamintas Italijoje, iš Veneto regione užaugintų ir rankomis skintų Rondinella ir Corvina vynuogių. 20 metų vynuogynai išsidėstę Colà di Lazise miesto apylinkėse 220 metrų aukštyje virš jūros lygio Gardos ežero rytinėje pakrantėje.
- Vynas 2 mėn. bręsta nerūdyjančio plieno talpose su mielėmis.
- Gaivus, lengvas, vaisiškas vynas, kvepiantis šviežiomis raudonomis uogomis, su valinės ir gėlių niuansais poskonyje.
- Dera su įvairiais mėsos užkandžiais, makaronų patiekalais, minkštais sūriais.
- Šviesios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš vietinių Grillo vynuogių.
- Vynas fermentuojasi medinėse ąžuolo ir akacijų statinėse. Vėliau kelis mėnesius bręsta plieno statinėse su mielėmis.
- Lengvas, gaivus, pakankamai vaisiškas vynas, su riešutų, vaisių niuansais. Skonyje jaučiami elegantiški obuolių ir citrinų aromatai.
- Puikiai dera prie pastos, lengvų užkandžių, keptos žuvies, ožkos sūrių, citrinos pagrindu marinuotos vištienos.
***
-
Intensyvios gintaro spalvos oranžinis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, Akhmetos apeliacijoje iš baltųjų Kisi vynuogių, nokstančių 500 m. virš jūros lygio. Vynuogynai pasodinti tarp 1995 m. - 2000 m. ir priklauso Chateau Mere vyninei, kurią valdo vyndarys Zviad Gurashvili.
-
Maceracija molinėse talpose (Qvevri) trunka 5,5 mėnesio.
-
Vynas šiek tiek minerališkas, subalansuoto skonio, kvepia abrikosais, medumi, melionais, apelsinų žievele.
-
Vynas dera su paukštienos, sodresniais žuvies patiekalais, kietųjų sūrių, džiovintų vaisių.
***
-
Lengvai putojantis baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš Vespaiola vynuogių.
-
Frizzante - lengvai putojančio vyno stilius, dažnai nesauso, kuomet vyno butelyje sukauptas nuo 1 iki 2,5 atmosferų slėgis (Spumante stiliaus vyno buteliuose gali būti sukauptas 5- 6 atmosferų slėgis).
-
Gaivus, vaisiškas vynas, kuriame dominuoja citrusinių vaisių, migdolų natos. Gerai subalansuota rūgštis, malonus poskonis.
-
Dera kaip aperityvas arba prie salotų su jūros gėrybėmis, lengvais užkandžiais, lengvais žuvies ar mėsos patiekalais, įvairiais sūriais, švelniais sūriais.
***
-
Sodrios gintaro spalvos oranžinis vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš vietinių baltųjų vynuogių. Dominuojanti vynuogė - Catarratto.
-
Maceracija ir spontaninė fermentacija trunka 20 dienų. Vėliau vynas 4 mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse su mielėmis (Sur-lees).
-
Nosyje išryškėja cukruotų citrusinių vaisių ir Viduržemio jūros regionui būdingų žolelių užuominos. Skonyje druskingumas ir taninai dera su išskirtiniu gaivumu, suteikdami elegantišką poskonį.
-
Šis vynas puikiai dera su moliuskų, vėžiagyvių, žuvies, baltos mėsos patiekalais, foie gras, pelėsiniu sūriu.
***
- Šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, iš Veneto regione užaugintų ir rankomis skintų Pinot Grigio vynuogių. Vynuogynai išsidėstę Colà di Lazise miesto apylinkėse 120 metrų aukštyje virš jūros lygio Gardos ežero rytinėje pakrantėje.
- Vynas 6 mėn. bręsta nerūdyjančio plieno talpose su mielėmis.
- Gaivus, vaisiškas vynas, kvepiantis geltonaisiais obuoliais, abrikosias, mandarinais, migdolais. Gėlių ir medaus poskonio.
- Dera su žuvies patiekalais, lengvais užkandžiais, pasta, spagečiais su sūriu, lengvomis salotomis, garinta žuvimi, minkštais sūriais.
***
- Blyškios aviečių spalvos rožinis vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų vynuogių, užaugintų Gardos ežero rytinėje pakrantėje. Vynuogynai išsidėstę Colà di Lazise miesto apylinkėse 120 metrų aukštyje virš jūros lygio.
- Maceracija trunka 48 valandas, po to vynas 2 mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse.
- Lengvas, gaivus ir vaisiškas vynas. Kvapų ir skonio paletėje dominuoja šviežios raudonos uogos (avietės, braškės), raudoni vaisiai.
- Dera su lengvais užkandžiais, krevečių patiekalais, nebrandintais arba nedaug brandintais sūriais.
***
- Blyškios lašišos spalvos putojantis vynas, pagamintas Italijoje, Pjiemonto regione, iš Roero komunoje užaugintų Nebbiolo vynuogių.
-
Pétillant-Naturel senoviniu metodo ancestrale būdu padarytas vynas, suputojęs be pridėtinio cukraus ir mielių. Nesibaigus fermentacijai, vynas sandariai uždaromas butelyje, toliau fermentuojasi ir natūraliai suputoja.
- Frizzante - lengvai putojančio vyno stilius, su nuo 1 iki 2,5 atmosferų slėgiu butelyje (Spumante - iki 6 atmosferų slėgis).
- Sausas (4g/l cukraus), gaivus ir minerališkas vynas. Skonio ir kvapų paletėje dominuoja apelsinų žiedų, mandarinų žievelių, šviežios duonos plutos, baltų gėlių natos.
- Dera prie riebaus, sūraus maisto, Azijos virtuvės patiekalų, mėsainių, žuvies, mėsainių.
- Šiaudų spalvos putojantis vynas, pagamintas Italijoje, Pjiemonto regione, iš Roero komunoje užaugintų Arneis vynuogių.
- Pétillant-Naturel senoviniu metodo ancestrale būdu padarytas vynas, suputojęs be pridėtinio cukraus ir mielių. Nesibaigus fermentacijai, vynas sandariai uždaromas butelyje, toliau fermentuojasi ir natūraliai suputoja.
- Frizzante - lengvai putojančio vyno stilius, su nuo 1 iki 2,5 atmosferų slėgiu butelyje (Spumante - iki 6 atmosferų slėgis).
- Sausas (4g/l cukraus), gaivus ir minerališkas vynas. Skonio ir kvapų paletėje dominuoja apelsinų žiedų, mandarinų žievelių, šviežios duonos plutos, baltų gėlių natos.
- Dera prie riebaus, sūraus maisto, Azijos virtuvės patiekalų, žuvies.
***
- Šviesios oranžinės spalvos vynas, pagamintas Italijoje, Pjiemonto regione, iš Roero komunoje užaugintų vietinių baltųjų vynuogių.
- Vyno spontaninė fermentacija ir lėta ilga maceracija nekontroliuojamoje temperatūroje vyksta nerūdyjančio plieno statinėse, vėliau vynas bręsta prancūziško ąžuolo statinėse. Visas vyno gamybos procesas iki išpilstymo į butelius trunka apie 2 metus.
- Kompleksiškos aromatų paletės vynas, kuriame atsiskleidžia prieskonių, žalios arbatos, ramunėlių, abrikosų ir persikų natos. Skonyje išryškėja minerališkumas, vos juntamas elegantiškas sūrumas, prinokusių vaisių, riešutų natos.
- Puikiai dera prie žuvies ar jūros gėrybių sriubų, foie-gras, aštresnių patiekalų.
***
- Blyškios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Pjemonto regione iš Arneis vynuogių.
- Intensyvaus harmoningo kvapo, gėliškas tačiau turintis vaisiškų persikų ir abrikosų natų. Burnoje sausas, gaivus, minerališkas, puikiai subalansuotos rūgšties ir vos juntamais migdolais poskonyje.
- Idealus aperityvas bei puikiai dera prie lengvų užkandžių, daržovių, žuvies, vištienos patiekalų.