Theme Settings

Mode Layout
Theme color
Choose your colors
Background Color:
Atstatyti

.

Aktyvūs filtrai

40,00 €

***

  • Raudonasis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakhetijos regione iš keturiuose vynuogynuose užaugintų ir rankomis skintų Zhghia, Cabernet Sauvignon, Saperavi, Akmetis Tsiteli, Shavi Rkatsiteli vynuogių.
  • Zhghia (džhija) – reta autoktoninė veislė, kurios vyną gamina tik 4 vyndariai.
  • Akmetis Tsiteli ir Shavi Rkatsiteli vynuogės kol kas auga tik dvejuose kolekciniuose vynuogynuose ir kiekvieno jų plotas ~0,5 ha.
  • Vynuogynai yra maždaug 550 metrų aukšyje.
  • Vyndariai – du broliai: Vakhtangi ir Merab Šatirišvili. Konsultantas – Renne Neuer. Atgaivinti senąsias šalies vynuoges, drąsiai ekspermentuoti ir nebūti įsitvėrus tik į tradicinės vyndarystės technologijas yra kasdienis vyndarių uždavinys.
  • Pašalinus netinkamas uogas, visų rūšių vynuogės buvo išspaustos į vieną qvevri (kvevrį – į žemę įkastą molio amforą). Natūrali alkoholinė bei malolaktinė fermentacija vyko  kartu su odelėmis be šakelių. Po to vynas perpiltas į nerūdijančio plieno talpas ir brandintas su vidutinio skrudinimo ąžuolo spiralėmis 2 mėnesius.
  • Išpilstyta 350 butelių.
  • Puikaus raudonųjų ir juodųjų uogų aromato ir skonio, vidutinio kūno vynas. Intensyvus burnoje, labai kompleksiškas, subalansuotas, apvalių taninų, subtilus. Pasižymi ilgu poskoniu, kuriame skleidžiasi šokolado, prieskonių niuansai.
  • Dera su avienos, jautienos, veršienos patiekalais, troškiniais.
  • http://shatiri.ge/
40,00 €

***

  • Raudonasis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakhetijos regione iš geriausių vynuogynuose užaugintų ir rankomis skintų Cabernet Sauvignon ir Saperavi vynuogių.
  • Saperavi vynuogės skinamos Arkhiloskalo kaimelio teritorijoje, Dedoplistskaro apygardoje, o Cabernet Sauvignon - Kurdghelauri kaimelio vynuogynuose, Telavyje. Arkhiloskalo kaimas įsikūręs tolimiausioje pietrytinėje Kachetijos dalyje.
  • Vynuogynai yra maždaug 700 metrų aukšyje.
  • Vyndariai – Vakhtangi ir Merab Šatirišvili. Konsultantas – Renne Neuer.
  • Pašalinus netinkamas uogas, visų rūšių vynuogės buvo išspaustos į vieną qvevri (kvevrį – į žemę įkastą molio amforą). Natūrali alkoholinė bei malolaktinė fermentacija vyko  kartu su odelėmis be šakelių kontroliuojamoje temperatūroje be pridėtinių mielių. Po to vynas perpiltas į nerūdijančio plieno talpas ir brandintas su vidutinio skrudinimo ąžuolo spiralėmis 2 mėnesius.
  • Išpilstyta 550 butelių.
  • Puikaus raudonųjų ir juodųjų uogų aromato ir skonio, pilno kūno, ryškių taninų vynas. Intensyvus burnoje, labai kompleksiškas, subalansuotas, subtilus, pasižymi ilgu poskoniu.
  • Dera su avienos, jautienos, veršienos patiekalais, žvėrienos troškiniais.
  • http://shatiri.ge/
34,00 €

***

  • Raudonasis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakhetijos regione iš Vazisubani vynuogynuose užaugintų ir rankomis skintų Zhghia, Cabernet Sauvignon ir Saperavi vynuogių. Zhghia (džhija) – reta autoktoninė veislė, kurios vyną gamina tik 4 vyndariai.
  • Vazisubani apeliacija išsiskiria ypač aukštos kokybės raudonaisiais vynais dėka vyraujančio “terroir” - po humusingu viršutiniu sluoksniu guli sąnašiniai kalkakmenio, baltojo molio, juodojo skalūno klodai.
  • Klimatas kontinentinis, santykinai šiltas. Vynuogynai yra maždaug 550 metrų aukšyje.
  • Vyndariai – Vakhtangi ir Merab Šatirišvili. Konsultantas - Renne Neuer.
  • Pašalinus netinkamas uogas, visų trijų rūšių vynuogės buvo išspaustos į vieną qvevri (kvevrį - į žemę įkastą molio amforą) ir fermentuotos bei maceruotos su odelėmis, be šakelių 25 dienas kontroliuojamoje iki 24°C temperatūroje be pridėtinių mielių. Malolaktinė fermentacija vyko kvevryje maceruojant dar dvi savaites. Tuomet vynas perpiltas į plieno cisterną ir po dviejų savaičių, pašalinus nuosėdas, du mėnesius brandintas su vidutinio skrudinimo prancūziško ąžuolo spiralėmis.
  • Sulfitai: 36 mg/l
  • Išpilstyta 1400 butelių.
  • Puikaus raudonųjų ir juodųjų uogų aromato ir skonio, pilno kūno vynas. Intensyvus burnoje, labai kompleksiškas, subalansuotas, subtilus, pasižymi ilgu poskoniu.
  • Dera su avienos, jautienos, veršienos, žvėrienos patiekalais.
  • http://shatiri.ge/
47,00 €

***

  • Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš ekologiniame ūkyje užaugintų ir rankomis skintų Saperavi vynuogių.

  • Vyninės steigėjas fizikas Nukri Kurdadze. 1999 – 2014 m. dirbo Pernod Ricard Rouss “Wine brand ambassador”. Nukri vienas pirmųjų pradėjo vystyti ekologinę vyndarystę Sakartvele ir 2014-ais, išleidęs pirmąjį komercinį vyną, greitai atsidūrė Sakartvelo vyndarių olimpe.

  • Vynuogynas yra suskirstytas į atskirus plotelius ir iš kiekvieno plotelio pagaminama iki 1.500 l. vyno. Ploteliai ir qvevri yra sužymėti numeriais. Šis vynas pagamintas iš 11-o ploto vynuogių trijuose vienas po kito vyndarystės proceso metu naudotuose qvevri, ir irgi pažymėtuose 11 nr.

  • Vynas maceruotas 4 sav., po to praleido 8 mėn. Qvevri (molinės amforos). Nebrandintas ąžuolo statinėse.

  • Potencialas - iki 2030 metų.

  • Elegantiškas, puikaus balanso vynas. Dominuoja slyvų, vyšnių, tamsių uogų aromatai. Ilgas poskonis.

  • Dera su žvėrienos patiekalais, mėsos troškiniais, laukine paukštiena, riebesniais sūriais.

25,00 €

***

  • Intensyvios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš 100% Saperavi vynuogių.

  • Vyninę 2015 m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu. Vyndarys – Temuri Dakišvili, garsiojo vyndario Giorgi Dakišvili sūnus, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes.

  • Vynmedžiai - 20-25 metų amžiaus. Vynuogės nuskintos rugsėjį. Fermentacija su odelėmis truko 3 savaites nerūdijančio plieno talpose. Jose vynas vėliau brandintas dar keletą mėnesių.

  • Nenufiltruotas.
  • Ryškių taninų, vidutinio svarumo, elegantiškai vaisiškas, išlaikęs gaivumą ir minerališkumą vynas, kuriame ryškūs vyšnių, laukinių miško uogų, granatų niuansai.

  • Dera su mėsos užkandžiais, su riebesnės tekstūros sūriais, laukinės paukštienos patiekalais, griliuota vištiena.

  • http://www.matrobela.ge/

21,00 €

***

  • Šviesios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, iš Tsinandali apeliacijoje užaugintų Rkatsiteli ir Mtsvane (regione vadinamų Kakhuri Mtsvane) vynuogių.

  • Po 24h maceracijos su žievelėmis žemoje temperatūroje ir fermentacijos, mažesnioji dalis vyno kurį laiką brandinta su mielėmis "sur lie".

  • Gaivus, minerališkas, gerai subalansuotas vynas, kuriame dominuoja gėlių, žalių vaisių, mineralų, ramunėlių, žalių obuolių ir kriaušių aromatai.

  • Dera su šviežiomis salotomis, lengvais užkandžiais, baltos žuvies patiekalais.

19,00 €

***

  • Sodrios gintaro spalvos oranžinis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš Rkatsiteli ir Mtsvane (Kakheti vadinamų Mtsvane Kakhuri) vynuogių, užaugintų Vazisubani apeliacijoje 500 m. aukštyje virš jūros lygio.

  • Dėl gamybos metodo vynas neklasifikuojamas kaip Vazisubani PDO apeliacijos vynas.

  • 2013 metais vyndarys Lado Uzunashvili kartu su verslininkais Mamuka Khazaradze ir Badri Japaridze atkūrė Vazisubani dvarą ir pristatė novatorišką 'Georgian Sun' vynų liniją.

  • Vynas fermentuotas 1 mėn. su odelėmis be šakelių qvevri (molinės amforos)  ir tuomet kartu su odelėmis brandintas plieno talpose dar 5 mėn.

  • Intensyvaus kvapo, minerališkas, švelnių taninų vynas, pasižymintis džiovintų vaisių (ypač persimonų ir persikų), figų uogienės aromatais.  

  • Dera su baltos mėsos, raudonos žuvies patiekalais, brandesniais sūriais, saldžiarūgščiais azijietiškais patiekalais.

  • https://vazisubaniestate.ge/the-shop/

37,00 €

***

  • Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš rankomis skintų Sapervi vynuogių. Šiam vynui vynuogėsskinamos nuo 35m. amžiaus vynuogynų, augančių 550 m. aukštyje Shalauri miestelyje, Telavi miestelio apylinkėse.

  • G. Solomnišvili priklauso Sakartvelo vyndarių elitui, dirbęs vyriausiuoju vyndariu geriausioje komercinėje gamykloje, dabar gaminantis vyną iš savo vynuogynuose užaugintų uogų.  Vyninė įsikūrusi Telavi miestelyje.

  • Maceracija ir spontaninė fermentacija vyksta qvevri (molinėse amforose), vėliau vynas 8 mėnesius bręsta prancūziško ąžuolo statinėse.

  • Išpilstomas į butelius nenufiltruotas.
  • Pilno kūno, apvalių taninų vynas. Dominuoja laukinių gervuogių, sunokusių vyšnių, slyvų, tabako, šokolado, prieskonių aromatai. Puikus balansas, ilgas poskonis.

  • Dera su kietaisiais sūriais, mėsos patiekalais, ypač aviena.

47,00 €

***

  • Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš Sapervi Budeshuri vynuogių. Saperavi klonas subręsta 2 sav. anksčiau, o skonyje pasižymi didesniu subtilumu ir švelnumu. 35 metų amžiaus vynuogynas auga 550 m. aukštyje.

  • G. Solomnišvili priklauso Sakartvelo vyndarių elitui, dirbęs vyriausiuoju vyndariu geriausioje komercinėje gamykloje, dabar gaminantis vyną iš savo vynuogynuose užaugintų uogų.  Vyninė įsikūrusi Telavi miestelyje.

  • Maceracija vyksta qvevri (molinėse amforose), vėliau vynas 18 mėnesių bręsta prancūziško 225 l. ąžuolo statinėse.

  • Pilno kūno, apvalių taninų vynas. Aromate dominuoja laukinių gervuogių, mėlynių, slyvų, pipirų aromatai. Puikus balansas, ilgas poskonis.

  • Dera su laukine paukštiena, kietaisiais sūriais.

27,00 €

***

  • Tamsios granatų spalvos raudonas, pusiau saldus vynas, pagamintas iš rankomis skintų Saperavi vynuogių, užaugintų Kakheti regione Kindzmarauli apeliacijoje. Vynuogės bręsta pietinių Kaukazo kalnų šlaituose esančiuose vynuogynuose 250 - 500 metrų aukštyje virš jūros lygio.

  • Mtevino - naujos kartos, neseniai įkurta vyninė. Vyninės savininkai broliai Nika ir Levan Zautashvili ir vyndarys Tornike Chakvadze vadovaujasi tiek europietiškomis, tiek senomis Sakartvelo vyno gamybos technologijomis.

  • Po 24 valandų šalto maceravimo proceso alkoholinė fermentacija sustabdoma atitinkamoje temperatūroje.

  • Elegantiškas, natūraliai vidutiniškai saldaus skonio vynas. Skonyje dominuoja juodieji serbentai, mėlynės, gervuogės. Ilgas poskonis.

  • Dera su sūriais, troškiniais, aštresniais patiekalais.

  • http://mtevino.ge/en

17,00 €

***

  • Šviesios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš rankomis skintų Rkatsiteli vynuogių.

  • Mtevino - naujos kartos, neseniai įkurta vyninė. Vyninės savininkai broliai Nika ir Levan Zautashvili ir vyndarys Tornike Chakvadze vadovaujasi tiek europietiškomis, tiek senomis Sakartvelo vyno gamybos technologijomis.

  • Po 24 valandų maceracijos vynas fermentavosi apie mėnesį plieninėse talpose.

  • Lengvas, minerališkas vynas išsiskiria savo maloniais vaisiškais tonais, harmoningu skoniu.

  • Dera su salotomis, daržovėmis, sūriu ir jo patiekalais, jūros produktais.

  • http://mtevino.ge/en
17,00 €

***

  • Šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš rankomis skintų Rkatsiteli ir Mtsvane (Kakheti regione vadinamų Kakhuri Mtsvane) vynuogių, užaugintų Manavi apeliacijoje.

  • Manavi PDO apeliacijos taisyklės vyno gamybai leidžia naudoti iki 15% Rkatsiteli vynuogių, tačiau Marnaveli naudoja tik Mtsvane uogas.
  • Fermentacija vyksta nerūdyjančio plieno talpose. Vėliau kurį laiką bręsta buteliuose.

  • Gaivus, vaisiškas, gerai subalansuotas, malonios rūgšties vynas.

  • Dera su įvairiomis salotomis, jūros gėrybėmis, baltos žuvies patiekalais, minkštais sūriais.

  • https://www.marnaveli.com/en/category/ghvino

35,00 €

***

  • Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš Sapervi vynuogių. 25 metų amžiaus vynuogynas auga 450 m. aukštyje.
  • G. Solomnišvili priklauso Sakartvelo vyndarių elitui, dirbęs vyriausiuoju vyndariu geriausioje komercinėje gamykloje, dabar gaminantis vyną iš savo vynuogynuose užaugintų uogų. Vyninė įsikūrusi Telavi miestelyje.

  • Vynuogės skintos rugsėjo gale, atskirtos nuo šakelių, sutraiškytos ir supiltos į qvevri (molinėse amforose). Spontaninė fermentacija truko 3 sav., po to maceracija qvevri dar 3 sav. Vėliau vynas perpiltas į plieno talpas, kur vyko malolaktinė fermentacija. Tuomet 8 mėn. brendo vidutinio skrudinimo Bordeaux statinėse.

  • 2017 m. derliaus rodikliai: Rūgštis-4,8 g/l, Cukrus-3,04 g/l, Sulfitai-33 mg/l.

  • Aromate dominuoja laukinių gervuogių, mėlynių, slyvų aromatai, prieskonių, odos, šokolado natos. Puikus sodrumo, sausumo, gaivios rūgšties balansas. Tvirti, bet sunokę taninai dar labiau pabrėžia vyno eleganciją.

  • Dera su žvėriena, griliuota ėriena, jautiena.

25,00 €

***

  • Gilios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, pagamintas iš labiausiai paplitusių šiame regione Saperavi vynuogių.

  • Nedidelis Saperavi vynuogynas, pasodintas 1990 m. Vyninę 2015 m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu. Vyndarys – Temuri Dakišvili, garsiojo vyndario Giorgi Dakišvili sūnus, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes.

  • Fermentacija ir brendimas vyko nerūdyjančio plieno statinėse.

  • Pakankamai svarus, šilkinių taninų ir gerai subalansuotas, pasižymintis sunokusių vyšnių, gervuogių, tamsių slyvų bei juodųjų pipirų aromatais, kompleksiško skonio ir poskonio vynas.

  • Dera su griliuotais mėsos patiekalais, troškiniais, kietaisiais sūriais.

  • http://matrobela.ge/

30,00 €

***

  • Intensyvios gintaro spalvos oranžinis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, Akhmetos apeliacijoje iš baltųjų Kisi vynuogių, nokstančių 500 m. virš jūros lygio. Vynuogynai pasodinti tarp 1995 m. - 2000 m. ir priklauso Chateau Mere vyninei, kurią valdo vyndarys Zviad Gurashvili. 

  • Maceracija molinėse talpose (Qvevri) trunka 5,5 mėnesio.

  • Vynas šiek tiek minerališkas, subalansuoto skonio, kvepia abrikosais, medumi, melionais, apelsinų žievele.

  • Vynas dera su paukštienos, sodresniais žuvies patiekalais, kietųjų sūrių, džiovintų vaisių.

Išparduota
30,00 €

***

  • Granato spalvos raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, Napareuli mikro zonoje iš Shiraz (Syrah) vynuogių, užaugintų Saniore kaimelio apylinkėse. Vyninę tik 2015 metais įkūrė Avtandil Antadze.

  • Vynuogės buvo atskirtos nuo šalkelių, sutraiškytos ir patalpintos į klasikines molines talpas (Qvevri). Natūrali fermantacija truko 12 dienų ir dar 1 mėnesį buvo tęsiama maceracija. Per tą laiką įvyko ir natūrali malolaktinė fermentacija. O tuomet vynas 6 mėnesius brandintas 225 l talpos prancūziškose ąžuolo statinėse.

  • Pagaminta ~5000 butelių.

  • Elegantiškas, šilkinių taninų ir glotnios rūgšties gana vaisiškas vynas. Aromate ir skonyje dominuoja prieskonių, miško uogų, vanilės natos, švelnūs šokolado niuansai.

  • Pukiai dera su laukinės paukštienos ir žvėrienos, avienos patiekalais, makaronais.

0