.
***
-
Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš ekologiniame ūkyje užaugintų ir rankomis skintų Saperavi vynuogių.
-
Vyninės steigėjas fizikas Nukri Kurdadze. 1999 – 2014 m. dirbo Pernod Ricard Rouss “Wine brand ambassador”. Nukri vienas pirmųjų pradėjo vystyti ekologinę vyndarystę Sakartvele ir 2014-ais, išleidęs pirmąjį komercinį vyną, greitai atsidūrė Sakartvelo vyndarių olimpe.
-
Vynuogynas yra suskirstytas į atskirus plotelius ir iš kiekvieno plotelio pagaminama iki 1.500 l. vyno. Ploteliai ir qvevri yra sužymėti numeriais. Šis vynas pagamintas iš 11-o ploto vynuogių trijuose vienas po kito vyndarystės proceso metu naudotuose qvevri, ir irgi pažymėtuose 11 nr.
-
Vynas maceruotas 4 sav., po to praleido 8 mėn. Qvevri (molinės amforos). Nebrandintas ąžuolo statinėse.
-
Potencialas - iki 2030 metų.
-
Elegantiškas, puikaus balanso vynas. Dominuoja slyvų, vyšnių, tamsių uogų aromatai. Ilgas poskonis.
-
Dera su žvėrienos patiekalais, mėsos troškiniais, laukine paukštiena, riebesniais sūriais.
***
-
Intensyvios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš 100% Saperavi vynuogių.
-
Vyninę 2015 m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu. Vyndarys – Temuri Dakišvili, garsiojo vyndario Giorgi Dakišvili sūnus, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes.
-
Vynmedžiai - 20-25 metų amžiaus. Vynuogės nuskintos rugsėjį. Fermentacija su odelėmis truko 3 savaites nerūdijančio plieno talpose. Jose vynas vėliau brandintas dar keletą mėnesių.
- Nenufiltruotas.
-
Ryškių taninų, vidutinio svarumo, elegantiškai vaisiškas, išlaikęs gaivumą ir minerališkumą vynas, kuriame ryškūs vyšnių, laukinių miško uogų, granatų niuansai.
-
Dera su mėsos užkandžiais, su riebesnės tekstūros sūriais, laukinės paukštienos patiekalais, griliuota vištiena.
***
-
Intensyvios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš 100% Saperavi vynuogių.
-
Nedidelis Saperavi vynuogynas, pasodintas 1990 m. Vyninę 2015 m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu. Vyndarys – Temuri Dakišvili, garsiojo vyndario Giorgi Dakišvili sūnus, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes.
-
Vynmedžiai - 20-25 metų amžiaus. Vynuogės nuskintos rugsėjo gale. Fermentacija su odelėmis truko 3 savaites nerūdijančio plieno talpose. Jose vynas ir brandintas dar 7 mėnesius.
-
Velvetinių taninų, vidutinio svarumo, švelniai minerališkas vynas, kuriame ryškūs vyšnių, laukinių miško uogų, granatų, šokolado aromatai.
-
Dera su mėsos užkandžiais, vidutinio svarumo sūriais, laukinės paukštienos patiekalais, griliuota vištiena.
***
-
Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš rankomis skintų Sapervi vynuogių. Šiam vynui vynuogėsskinamos nuo 35m. amžiaus vynuogynų, augančių 550 m. aukštyje Shalauri miestelyje, Telavi miestelio apylinkėse.
-
G. Solomnišvili priklauso Sakartvelo vyndarių elitui, dirbęs vyriausiuoju vyndariu geriausioje komercinėje gamykloje, dabar gaminantis vyną iš savo vynuogynuose užaugintų uogų. Vyninė įsikūrusi Telavi miestelyje.
-
Maceracija ir spontaninė fermentacija vyksta qvevri (molinėse amforose), vėliau vynas 8 mėnesius bręsta prancūziško ąžuolo statinėse.
- Išpilstomas į butelius nenufiltruotas.
-
Pilno kūno, apvalių taninų vynas. Dominuoja laukinių gervuogių, sunokusių vyšnių, slyvų, tabako, šokolado, prieskonių aromatai. Puikus balansas, ilgas poskonis.
-
Dera su kietaisiais sūriais, mėsos patiekalais, ypač aviena.
***
-
Tamsios granatų spalvos raudonas, pusiau saldus vynas, pagamintas iš rankomis skintų Saperavi vynuogių, užaugintų Kakheti regione Kindzmarauli apeliacijoje. Vynuogės bręsta pietinių Kaukazo kalnų šlaituose esančiuose vynuogynuose 250 - 500 metrų aukštyje virš jūros lygio.
-
Mtevino - naujos kartos, neseniai įkurta vyninė. Vyninės savininkai broliai Nika ir Levan Zautashvili ir vyndarys Tornike Chakvadze vadovaujasi tiek europietiškomis, tiek senomis Sakartvelo vyno gamybos technologijomis.
-
Po 24 valandų šalto maceravimo proceso alkoholinė fermentacija sustabdoma atitinkamoje temperatūroje.
-
Elegantiškas, natūraliai vidutiniškai saldaus skonio vynas. Skonyje dominuoja juodieji serbentai, mėlynės, gervuogės. Ilgas poskonis.
-
Dera su sūriais, troškiniais, aštresniais patiekalais.
***
- Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš Sapervi vynuogių. 25 metų amžiaus vynuogynas auga 450 m. aukštyje.
-
G. Solomnišvili priklauso Sakartvelo vyndarių elitui, dirbęs vyriausiuoju vyndariu geriausioje komercinėje gamykloje, dabar gaminantis vyną iš savo vynuogynuose užaugintų uogų. Vyninė įsikūrusi Telavi miestelyje.
-
Vynuogės skintos rugsėjo gale, atskirtos nuo šakelių, sutraiškytos ir supiltos į qvevri (molinėse amforose). Spontaninė fermentacija truko 3 sav., po to maceracija qvevri dar 3 sav. Vėliau vynas perpiltas į plieno talpas, kur vyko malolaktinė fermentacija. Tuomet 8 mėn. brendo vidutinio skrudinimo Bordeaux statinėse.
-
2017 m. derliaus rodikliai: Rūgštis-4,8 g/l, Cukrus-3,04 g/l, Sulfitai-33 mg/l.
-
Aromate dominuoja laukinių gervuogių, mėlynių, slyvų aromatai, prieskonių, odos, šokolado natos. Puikus sodrumo, sausumo, gaivios rūgšties balansas. Tvirti, bet sunokę taninai dar labiau pabrėžia vyno eleganciją.
-
Dera su žvėriena, griliuota ėriena, jautiena.
***
-
Gilios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, pagamintas iš labiausiai paplitusių šiame regione Saperavi vynuogių.
-
Nedidelis Saperavi vynuogynas, pasodintas 1990 m. Vyninę 2015 m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu. Vyndarys – Temuri Dakišvili, garsiojo vyndario Giorgi Dakišvili sūnus, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes.
-
Fermentacija su odelėmis truko 14 dienų nerūdyjančio plieno statinėse. Vėliau vynas 9 mėnesius bręsta vidutinio skrudinimo naudotose prancūziško ąžuolo statinėse.
-
Išpilstyta ~6500 butelių.
-
Pakankamai svarus, šilkinių taninų ir gerai subalansuotas, pasižymintis sunokusių vyšnių, gervuogių, tamsių slyvų bei juodųjų pipirų aromatais, kompleksiško skonio ir poskonio vynas.
-
Dera su griliuotais mėsos patiekalais, troškiniais, kietaisiais sūriais.