.
***
-
Baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš keturių vynuogių mišinio.
-
Kisi vynuogių aukštas rūgštingumas suteikia vynui gaivų, šviežią skonį. Rkatsiteli - struktūrą ir balansą. Khikvi - papildo žiedų ir vaisių aromatais. Mtsvane - prideda sudėtingumo ir gylio.
-
Vyninę 2015m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu pasaulyje. Vyndarys – Temuri Dakišvili, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, puikiai sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes.
-
Vynai fermentuoti atskirai nevykdant maceracijos. Po to žaliavos sumaišomos lygiomis dalimis ir iki išpilstymo į butelius vynas dar kelis mėnesius brandinamas nerūdyjančio plieno talpose.
-
Gaivus, puikaus balanso, ilgo poskonio vynas. Dominuoja žalių obuolių, baltų gėlių, tropinių vaisių, persikų, citrusų aromatai, medaus niuansai.
-
Dera su jūros gėrybėmis, baltos žuvies, paukštienos patiekalais, sūriais.
***
-
Intensyvios gintaro spalvos oranžinis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, Akhmetos apeliacijoje iš baltųjų Kisi vynuogių, nokstančių 500 m. virš jūros lygio. Vynuogynai pasodinti tarp 1995 m. - 2000 m. ir priklauso Chateau Mere vyninei, kurią valdo vyndarys Zviad Gurashvili.
-
Maceracija molinėse talpose (Qvevri) trunka 5,5 mėnesio.
-
Vynas šiek tiek minerališkas, subalansuoto skonio, kvepia abrikosais, medumi, melionais, apelsinų žievele.
-
Vynas dera su paukštienos, sodresniais žuvies patiekalais, kietųjų sūrių, džiovintų vaisių.