.
***
-
Intensyvios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš 100% Saperavi vynuogių.
-
Vyninę 2015 m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu. Vyndarys – Temuri Dakišvili, garsiojo vyndario Giorgi Dakišvili sūnus, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes.
-
Vynmedžiai - 20-25 metų amžiaus. Vynuogės nuskintos rugsėjį. Fermentacija su odelėmis truko 3 savaites nerūdijančio plieno talpose. Jose vynas vėliau brandintas dar keletą mėnesių.
- Nenufiltruotas.
-
Ryškių taninų, vidutinio svarumo, elegantiškai vaisiškas, išlaikęs gaivumą ir minerališkumą vynas, kuriame ryškūs vyšnių, laukinių miško uogų, granatų niuansai.
-
Dera su mėsos užkandžiais, su riebesnės tekstūros sūriais, laukinės paukštienos patiekalais, griliuota vištiena.
***
-
Baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš keturių vynuogių mišinio.
-
Kisi vynuogių aukštas rūgštingumas suteikia vynui gaivų, šviežią skonį. Rkatsiteli - struktūrą ir balansą. Khikvi - papildo žiedų ir vaisių aromatais. Mtsvane - prideda sudėtingumo ir gylio.
-
Vyninę 2015m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu pasaulyje. Vyndarys – Temuri Dakišvili, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, puikiai sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes.
-
Vynai fermentuoti atskirai nevykdant maceracijos. Po to žaliavos sumaišomos lygiomis dalimis ir iki išpilstymo į butelius vynas dar kelis mėnesius brandinamas nerūdyjančio plieno talpose.
-
Gaivus, puikaus balanso, ilgo poskonio vynas. Dominuoja žalių obuolių, baltų gėlių, tropinių vaisių, persikų, citrusų aromatai, medaus niuansai.
-
Dera su jūros gėrybėmis, baltos žuvies, paukštienos patiekalais, sūriais.
***
-
Gilios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, pagamintas iš labiausiai paplitusių šiame regione Saperavi vynuogių.
-
Nedidelis Saperavi vynuogynas, pasodintas 1990 m. Vyninę 2015 m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu. Vyndarys – Temuri Dakišvili, garsiojo vyndario Giorgi Dakišvili sūnus, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes.
-
Fermentacija ir brendimas vyko nerūdyjančio plieno statinėse.
-
Pakankamai svarus, šilkinių taninų ir gerai subalansuotas, pasižymintis sunokusių vyšnių, gervuogių, tamsių slyvų bei juodųjų pipirų aromatais, kompleksiško skonio ir poskonio vynas.
-
Dera su griliuotais mėsos patiekalais, troškiniais, kietaisiais sūriais.