.
***
-
Baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš keturių vynuogių mišinio.
-
Kisi vynuogių aukštas rūgštingumas suteikia vynui gaivų, šviežią skonį. Rkatsiteli - struktūrą ir balansą. Khikvi - papildo žiedų ir vaisių aromatais. Mtsvane - prideda sudėtingumo ir gylio.
-
Vyninę 2015m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu pasaulyje. Vyndarys – Temuri Dakišvili, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, puikiai sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes.
-
Vynai fermentuoti atskirai nevykdant maceracijos. Po to žaliavos sumaišomos lygiomis dalimis ir iki išpilstymo į butelius vynas dar kelis mėnesius brandinamas nerūdyjančio plieno talpose.
-
Gaivus, puikaus balanso, ilgo poskonio vynas. Dominuoja žalių obuolių, baltų gėlių, tropinių vaisių, persikų, citrusų aromatai, medaus niuansai.
-
Dera su jūros gėrybėmis, baltos žuvies, paukštienos patiekalais, sūriais.
***
-
Šviesios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, iš Tsinandali apeliacijoje užaugintų Rkatsiteli ir Mtsvane (regione vadinamų Kakhuri Mtsvane) vynuogių.
-
Po 24h maceracijos su žievelėmis žemoje temperatūroje ir fermentacijos, mažesnioji dalis vyno kurį laiką brandinta su mielėmis "sur lie".
-
Gaivus, minerališkas, gerai subalansuotas vynas, kuriame dominuoja gėlių, žalių vaisių, mineralų, ramunėlių, žalių obuolių ir kriaušių aromatai.
-
Dera su šviežiomis salotomis, lengvais užkandžiais, baltos žuvies patiekalais.
***
-
Šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš rankomis skintų Rkatsiteli ir Mtsvane (Kakheti regione vadinamų Kakhuri Mtsvane) vynuogių, užaugintų Manavi apeliacijoje.
- Manavi PDO apeliacijos taisyklės vyno gamybai leidžia naudoti iki 15% Rkatsiteli vynuogių, tačiau Marnaveli naudoja tik Mtsvane uogas.
-
Fermentacija vyksta nerūdyjančio plieno talpose. Vėliau kurį laiką bręsta buteliuose.
-
Gaivus, vaisiškas, gerai subalansuotas, malonios rūgšties vynas.
-
Dera su įvairiomis salotomis, jūros gėrybėmis, baltos žuvies patiekalais, minkštais sūriais.
***
-
Švelnios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš baltųjų Mtsvane (Kakheti regione vadinamų Kakhuri Mtsvane) vynuogių
-
Vyninę 2015m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu pasaulyje. Vyndarys – Temuri Dakišvili, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, puikiai sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes. Vyninė randasi nedideliame Kisisxevi kaimelyje šalia Kakheti regiono sostinės Telavi.
-
Vidutinio svarumo gan minerališkas vynas, kurio aromate ir skonyje dominuoja lengvi cirtusai, šviesios gėlės, raudonieji obuoliai. Poskonyje išryškėja ananaso, kriaušių, medaus, žaliosios paprikos natos.
-
Dera su žaliomis salotomis, lengvais užkandžiais, balta žuvimi. Įvairiais sūriais, sūrio pyragu.