.
***
-
Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš rankomis skintų Sapervi vynuogių. Šiam vynui vynuogėsskinamos nuo 35m. amžiaus vynuogynų, augančių 550 m. aukštyje Shalauri miestelyje, Telavi miestelio apylinkėse.
-
G. Solomnišvili priklauso Sakartvelo vyndarių elitui, dirbęs vyriausiuoju vyndariu geriausioje komercinėje gamykloje, dabar gaminantis vyną iš savo vynuogynuose užaugintų uogų. Vyninė įsikūrusi Telavi miestelyje.
-
Maceracija ir spontaninė fermentacija vyksta qvevri (molinėse amforose), vėliau vynas 8 mėnesius bręsta prancūziško ąžuolo statinėse.
- Išpilstomas į butelius nenufiltruotas.
-
Pilno kūno, apvalių taninų vynas. Dominuoja laukinių gervuogių, sunokusių vyšnių, slyvų, tabako, šokolado, prieskonių aromatai. Puikus balansas, ilgas poskonis.
-
Dera su kietaisiais sūriais, mėsos patiekalais, ypač aviena.
***
-
Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš Sapervi Budeshuri vynuogių. Saperavi klonas subręsta 2 sav. anksčiau, o skonyje pasižymi didesniu subtilumu ir švelnumu. 35 metų amžiaus vynuogynas auga 550 m. aukštyje.
-
G. Solomnišvili priklauso Sakartvelo vyndarių elitui, dirbęs vyriausiuoju vyndariu geriausioje komercinėje gamykloje, dabar gaminantis vyną iš savo vynuogynuose užaugintų uogų. Vyninė įsikūrusi Telavi miestelyje.
-
Maceracija vyksta qvevri (molinėse amforose), vėliau vynas 18 mėnesių bręsta prancūziško 225 l. ąžuolo statinėse.
-
Pilno kūno, apvalių taninų vynas. Aromate dominuoja laukinių gervuogių, mėlynių, slyvų, pipirų aromatai. Puikus balansas, ilgas poskonis.
-
Dera su laukine paukštiena, kietaisiais sūriais.
***
- Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš Sapervi vynuogių. 25 metų amžiaus vynuogynas auga 450 m. aukštyje.
-
G. Solomnišvili priklauso Sakartvelo vyndarių elitui, dirbęs vyriausiuoju vyndariu geriausioje komercinėje gamykloje, dabar gaminantis vyną iš savo vynuogynuose užaugintų uogų. Vyninė įsikūrusi Telavi miestelyje.
-
Vynuogės skintos rugsėjo gale, atskirtos nuo šakelių, sutraiškytos ir supiltos į qvevri (molinėse amforose). Spontaninė fermentacija truko 3 sav., po to maceracija qvevri dar 3 sav. Vėliau vynas perpiltas į plieno talpas, kur vyko malolaktinė fermentacija. Tuomet 8 mėn. brendo vidutinio skrudinimo Bordeaux statinėse.
-
2017 m. derliaus rodikliai: Rūgštis-4,8 g/l, Cukrus-3,04 g/l, Sulfitai-33 mg/l.
-
Aromate dominuoja laukinių gervuogių, mėlynių, slyvų aromatai, prieskonių, odos, šokolado natos. Puikus sodrumo, sausumo, gaivios rūgšties balansas. Tvirti, bet sunokę taninai dar labiau pabrėžia vyno eleganciją.
-
Dera su žvėriena, griliuota ėriena, jautiena.