.
***
- Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Racha regione, Khvanchkara mikrozonoje iš rankomis skintų Aleksandrouli ir Mujuretuli vynuogių, užaugintų Bugeuli kaimo vietovėse.
- Vynuogynai išsidėstę 450 metrų aukštyje.
- Maceracija ir spontaninė fermentacija vyksta qvevri (molinėse amforose).
- Vynas pasižymi aksominiais vyšnių ir aviečių tonais. Intensyvus, bet vaisiškai gaivus, puikiai subalansuotas minkštas skonis, kuriame jaučiamos raudonų uogų, švelnių pipirų, prieskoninių žolelių natos.
- Dera su mėsos užkandžiais, minkštais sūriais, troškiniais, griliuotais raudonos žuvies patiekalais.
- https://www.ambra.ge
***
-
Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Racha - mažiausiame šalies vyndarystės regione. Rankom skintos Mujuretuli ir Aleksandrouli vynuogės atkeliauja iš Khvanchara apeliacijos vynuogynų, augančių 450-750 m. aukšyje, pasodintų 1955-1970 m. Derlingumas ribojamas iki 6,5 t/ha.
-
Vyninė ir vynuogynas priklauso vyndariui Kakhaber Vardanašvili.
-
Vynuogės skinamos spalį. Fermentacija su odelėmis stabdoma po 14 d. išsaugant likutinį cukrų. Išpilstyta po 6 mėnesių brandinimo plieno talpose.
-
Išpilstyta 2.300 butelių.
-
Rūgštis: 6 g/l, Likutinis cukrus: 43 g/l, SO: 39 mg/l.
-
Elegantiškas, kompleksiško skonio, puikaus balanso, gaivios rūgšties pusiau saldus vynas. Dominuoja džiovintų raudonųjų vaisių, tamsių uogų, saldžių braškių aromatai, skrudintų migdolų natos.
-
Klasikiniai deriniai su: šokolado ar pupelių pyragais, saldesniais kumpiais. Sakartvelo desertais: Pelamushi (vynuogių sulčių želė), Churchkhela (graikiniai riešutai, padengti vynuogių sultimis), Kishmishi, džiovinti vaisiai, keptas moliūgas.