Raudonasis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakhetijos regione iš keturiuose vynuogynuose užaugintų ir rankomis skintų Zhghia, Cabernet Sauvignon, Saperavi, Akmetis Tsiteli, Shavi Rkatsiteli vynuogių.
Zhghia (džhija) – reta autoktoninė veislė, kurios vyną gamina tik 4 vyndariai.
Akmetis Tsiteli ir Shavi Rkatsiteli vynuogės kol kas auga tik dvejuose kolekciniuose vynuogynuose ir kiekvieno jų plotas ~0,5 ha.
Vynuogynai yra maždaug 550 metrų aukšyje.
Vyndariai – du broliai: Vakhtangi ir Merab Šatirišvili. Konsultantas – Renne Neuer. Atgaivinti senąsias šalies vynuoges, drąsiai ekspermentuoti ir nebūti įsitvėrus tik į tradicinės vyndarystės technologijas yra kasdienis vyndarių uždavinys.
Pašalinus netinkamas uogas, visų rūšių vynuogės buvo išspaustos į vieną qvevri (kvevrį – į žemę įkastą molio amforą). Natūrali alkoholinė bei malolaktinė fermentacija vyko kartu su odelėmis be šakelių. Po to vynas perpiltas į nerūdijančio plieno talpas ir brandintas su vidutinio skrudinimo ąžuolo spiralėmis 2 mėnesius.
Išpilstyta 350 butelių.
Puikaus raudonųjų ir juodųjų uogų aromato ir skonio, vidutinio kūno vynas. Intensyvus burnoje, labai kompleksiškas, subalansuotas, apvalių taninų, subtilus. Pasižymi ilgu poskoniu, kuriame skleidžiasi šokolado, prieskonių niuansai.
Dera su avienos, jautienos, veršienos patiekalais, troškiniais.
Raudonasis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakhetijos regione iš Vazisubani vynuogynuose užaugintų ir rankomis skintų Zhghia, Cabernet Sauvignon ir Saperavi vynuogių. Zhghia (džhija) – reta autoktoninė veislė, kurios vyną gamina tik 4 vyndariai.
Vazisubani apeliacija išsiskiria ypač aukštos kokybės raudonaisiais vynais dėka vyraujančio “terroir” - po humusingu viršutiniu sluoksniu guli sąnašiniai kalkakmenio, baltojo molio, juodojo skalūno klodai.
Klimatas kontinentinis, santykinai šiltas. Vynuogynai yra maždaug 550 metrų aukšyje.
Vyndariai – Vakhtangi ir Merab Šatirišvili. Konsultantas - Renne Neuer.
Pašalinus netinkamas uogas, visų trijų rūšių vynuogės buvo išspaustos į vieną qvevri (kvevrį - į žemę įkastą molio amforą) ir fermentuotos bei maceruotos su odelėmis, be šakelių 25 dienas kontroliuojamoje iki 24°C temperatūroje be pridėtinių mielių. Malolaktinė fermentacija vyko kvevryje maceruojant dar dvi savaites. Tuomet vynas perpiltas į plieno cisterną ir po dviejų savaičių, pašalinus nuosėdas, du mėnesius brandintas su vidutinio skrudinimo prancūziško ąžuolo spiralėmis.
Sulfitai: 36 mg/l
Išpilstyta 1400 butelių.
Puikaus raudonųjų ir juodųjų uogų aromato ir skonio, pilno kūno vynas. Intensyvus burnoje, labai kompleksiškas, subalansuotas, subtilus, pasižymi ilgu poskoniu.
Dera su avienos, jautienos, veršienos, žvėrienos patiekalais.