.
***
- Intensyvios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Pulijos regione iš Primitivo vynuogių.
- Sausas, vaisiškas ir puikiai subalansuotas vynas. Juntamos raudonų uogų (vyšnių, džiovintų slyvų) natos, atsikleidžia uogieniškumas.
- Dera su raudonos mėsos patiekalais, troškiniais, kiaulienos šonkauliais, mėsainiais, puskiečiais sūriais.
***
- Raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš Nero d'Avola vynuogių.
- Vynas brandintas nerūdyjančio plieno talpose 8 mėnesius. Vėliau dar tris mėnesius laikomas buteliuose.
- Aromatas pasižmi vaisinėmis natomis ir juodųjų pipirų niuansais, vaisiškas nesvarus bei harmoningas skonis, gerai subalansuoti ir malonūs švelnūs taninai.
- Dera prie makaronų su mėsa, vištienos su kariu, troškinių, karvės, avies ar ožkos sūrių.
- Aukso geltonumo spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Friuli regione iš rankomis skintų Malvasia vynuogių. Vynmedžių amžius apie 40 metų.
- Vynas fermentuojasi plieno talpose, po to tose pačiose talpose jis dar brandinasi apie 8 mėnesius.
- Intensyus ir charakteringas, bet tuo pačiu labai elegantiškas vynas. Išraiškingo skonio.
- Puikiai dera su griliuota žuvimi, vėžiagyviais bei jūros gėrybėmis.
***
- Baltas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš vietinių Inzolia vynuogių.
- Vynas 3 mėnesius bręsta betoninėse talpose.
- Tropinių vaisių aromatų vynas, išsiskiriantis pikantišku, lengvu, gerai subalansuotu bei minerališku skoniu.
- Dera kaip aperityvas ar su jūros gėrybėmis, makaronais, lengais žuvies patiekalais, sardinėmis.
- Putojantis baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione. Vieno geriausių Prosecco gamintojų produktas.
- Vaisiškas ir gėliškas, su obuolių, kriaušių ir citrusų užuominomis. Burnoje gaivus bei kvapnus. Smulkūs, ilgai išliekantys burbuliukai.
- Idealus aperityvas. Taip pat dera su pasta, risotto, žuvies bei baltos mėsos patiekalais.
- Intensyvio šiaudų geltonumo spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje Friuli regione iš rankomis skintų Pinot Grigio vynuogių.
- 30% vyno fermentuojasi ąžuolinėse, o 70% - plieninėse talpose. Po to vynas bręsta tose pačiose talpose apie 8 mėnesius.
- Sausas, minerališkas, prieskoniškas vynas. Ilgas poskonis su juntamom gėlių ir muskato riešuto natomis.
- Puikiai dera su žuvies užkandžiais ir patiekalais.
***
-
Lengvai putojantis baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš Vespaiola vynuogių.
-
Frizzante - lengvai putojančio vyno stilius, dažnai nesauso, kuomet vyno butelyje sukauptas nuo 1 iki 2,5 atmosferų slėgis (Spumante stiliaus vyno buteliuose gali būti sukauptas 5- 6 atmosferų slėgis).
-
Gaivus, vaisiškas vynas, kuriame dominuoja citrusinių vaisių, migdolų natos. Gerai subalansuota rūgštis, malonus poskonis.
-
Dera kaip aperityvas arba prie salotų su jūros gėrybėmis, lengvais užkandžiais, lengvais žuvies ar mėsos patiekalais, įvairiais sūriais, švelniais sūriais.
- Granato spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Toskanos regione iš rankomis skintų Sangiovese ir Canaiolo vynuogių.
- 70% vyno fermentacija vyksta medinėse statinėse ir 30% plieninėse talpyklose. Tuomet 12 mėnesių vynas bręsta ąžuolo statinėse.
- Intensyvūs aromatai su aviečių, vyšnių, prieskonių tonais. Vaisiško skonio, aksominių taninų vynas.
- Tinka su brandintais sūriais, ant grotelių kepta raudona mėsa, žvėriena.
-
Šiaudų geltonumo spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Friuli regione iš rankomis skintų Sauvignon Blanc vynuogių.
-
Fermentacija vyksta plieninėse talpose, po to tose talpose bręsta apie 8 mėnesius.
-
Intensyvios bei gausios aromatų puokštės vynas. Jaučiamos žalių pipirų, šalavijo, persiko bei pomidorų lapų natos. Ilgas aromatingas poskonis.
-
Dera su daržovių, ypač smidrų ar saldžių pipirų, žuvies ar jūros gėrybių patiekalais.
- Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Pulijos regione iš vietinių to krašto vynuogių.
- Sausas, vidutinio svarumo, gana vaisiškas ir puikiai subalansuotas vynas. Skonyje juntamos vyšnių, slyvų, juodųjų serbentų natos.
- Puikiai dera tiek su sūriais ar lengvais užkandžiais, tiek su makaronais, jūros gėrybių ar mėsos patiekalais.
- Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Abrucų regione iš Montepulciano vynuogių.
- Po 10 dienų maceracijos, 6-8 mėnesius vynas brandinamas ąžuolo statinėse. Vėliau 2-3 mėnesius buteliuose.
- Subtilus elegantiškas vynas, su skonyje jaučiamais slyvų, vyšnių aromatais. Vaisiškas poskonis.
- Dera prie makaronaų su mėsos padažais, skrudinta raudona, mėsos patiekalais, vištiena ir triušio troškiniais ar kepsniais.
***
- Blyškios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų Garganega vynuogių. ~20 metų amžiaus vynuogynai išsidėstę istorinėje Soave teritorijoje vulkaninės kilmės Roncà kalvose.
- Maceracija ir fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose.
- Gaivus, minerališkas vynas. Kvape juntami kriaušių, persikų, šalavijų, melionų, dilgėlių aromatai, skonyje dominuoja citrusiniai vaisiai.
- Puikiai tinka kaip aperityvas. Derinamas prie žuvies ar daržovių Risotto, jūros gėrybių.
***
- Ryškios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Umbrijos regione iš spalio mėnesį rankomis skintų Sangiovese ir Sagrantino vynuogių.
- Vynas brandinamas 15 mėnesių: 70% vyno bręsta medinėse statinėse ir 30% - plieninėse talpose.
- Vaisiška kvapų puokštė. Pilno kūno, minkštų, bet gausių taninų raudonas vynas.
- Puikus brandžių sūrių bei ant grotelių keptos mėsos palydovas.
- Aukso geltonumo spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje Friuli regione iš rankomis skintų Friulano, Ribolla Gialla vynuogių.
- 20% vyno fermentuojasi ąžuolinėse, o 80% - plieninėse talpose. Po to vynas bręsta tose pačiose talpose apie 6 mėnesius.
- Aromate jaučiamos obuolių, vanilės, šviežios duonos natos. Rafinuoto skonio vynas su akacijų, tropinių vaisių užuominomis.
- Puikiai dera su įvairiais užkandžiais, jūros gėrybių ar mėsos sriubomis; sūdyta žuvimi, balta mėsa.
- Intensyvios šiaudų geltonumo spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Friuli regione. Vynuogės skinamos rankomis aukščiausios klasės Braide Alte vynuogynuose.
- 8 mėnesius vynas bręsta Prancūziško ąžuolo statinėse, po to iki pardavimo dar kurį laiką vynas laikomas buteliuose.
- Kompleksiškas, turtingos kvapų puokštės vynas su prieskonių užuominomis. Burnoje sodrus ir elegantiškas, su ilgai besitęsiančiu poskoniu.
- Idealus makaronų su jūros gėrybėmis bei žuvies patiekalų palydovas. Taip pat puikiai tinka prie baltos mėsos, minkštų sūrių.
- Blyškios spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš vietinių Grecanico vynuogių.
- 4 mėnesius vynas brandintas nerūdyjančio plieno talpose.
- Elegantiškas, švelnus, šiek tiek minerališkas vynas, pasižymintis baltų vaisių, lauko žolelių, apelsino žiedų aromatais.
- Dera kaip aperityvas arba su salotomis, šviežiomis jūros gėrybėmis, daržovių patiekalais, nesunkiais sūriais.
***
-
Granato spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Friuli regione iš rankomis skintų Merlot vynuogių.
-
Po 15 dienų maceracijos ir fermentacijos, 18 mėnesių vynas brandinamas prancūziško ąžuolo Barrique statinėse.
-
Kvapų puokštėje dominuoja aviečių, mėlynių ir gervuogių aromatai. Skonyje juntamos šokolado, kavos pupelių, slyvų, miško paklotės natos. Sausas, pilno kūno, puikiai subalansuotas ir labai ilgo poskonio vynas.
-
Dera su mėsos užkandžiais, ragu, ant grotelių kepta mėsa, virta ar troškinta žvėriena, brandžiais sūriais.
***
-
Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš ekologiniame ūkyje užaugintų Pinot Nero (Pinot Noir) vynuogių.
-
Po fermentacijos vynas 9 mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse.
-
Lengvas, elegantiškas, geros struktūros vynas su gaivia aviečių, vyšnių kvapų ir skonių puokšte.
-
Dera prie lengvų užkandžių su sūriais, mėsos carpaccio, paukštienos, rausvos žuvies patiekalų.
***
- Rožinis vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš vietinių salos vynuogių.
- Vynas 3 mėnesius brandinamas betono talpose.
- Aromato puokštėje skleidžiasi gaivios uogų, vaisių ir rožių natos, jaučiami granatų, aviečių niuansai. Skonis - pikantiškas ir mineralinis, gerai subalansuotas.
- Dera kaip aperityvas arba prie jūros gėrybių, salotų su krevetėmis, sūdytos žuvies, makaronų patiekalų, vištienos ar net triušienos kepsnelių.
- Blyškiai rausvos spalvos lengvai putojantis rausvas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš Merlot vynuogių.
- Frizzante - lengvai putojančio vyno stilius, dažnai nesauso, kuomet vyno butelyje sukauptas nuo 1 iki 2,5 atmosferų slėgis (Spumante stiliaus vyno buteliuose gali būti sukauptas 5- 6 atmosferų slėgis).
- Vaisiškas, gaivus vynas, kuriame dominuoja saldžiai kvepiančių gėlių, sunokusių vaisių ir uogų, ypač braškių, aromatai ir skoniai. Gerai subalansuota rūgštis, malonus poskonis.
- Dera kaip aperityvas arba prie salotų su jūros gėrybėmis, lengvais užkandžiais, lengvais žuvies ar mėsos patiekalais, įvairiais sūriais, švelniais sūriais.
***
- Ryškios rubino spalvos lengvai putojantis raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš Marzemina vynuogių.
- Frizzante - lengvai putojančio, dažnai nesauso, vyno stilius, kuomet vyno butelyje sukauptas nuo 1 iki 2,5 atmosferų slėgis (Spumante stiliaus vyno buteliuose gali būti sukauptas 5- 6 atmosferų slėgis).
- Labai vaisiškas nesausas yvnas, kuriame dominuoja sunokusių saldžių raudonų vaisių, tamsių gėlių, ypač žibučių, aromatai. Skonis - atsiskleidžia sunokusių juodųjų serbentų, braškių niuansai.
- Dera su saliamiais, sūriais, griliuotais kepsniais, ne per daug saldžiais desertais.
- Šviesios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas italijoje, Abrucų regione iš tipinių regiono baltųjų vynuogių.
- Gaivus ir lengvas vynas. Lauko gėlių, šviežių vaisių aromatai.
- Dera su salotomis, lengvais užkandžiais, sūriais, šviežiomis daržovėmis, jūros gėrybėmis, švelnia balta žuvimi.
***
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš rankomis skintų Valpolicella rajone augančių vynuogių.
- ~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi.
- "Ripasso" - tradicinis vyno gamybos metodas, kai Valpolicella vynas pakartotinai maceruojamas su Amarone vyno gamybai panaudotų vynuogių išspaudomis, kuriose gausu likusio cukraus. Taip sukeliama nauja fermentacija, vadinama "ripasso".
- 18 mėn. vynas brandinamas 500/1000 l. ąžuolo statinėse.
- Pasižymi džiovintų vaisių, prinokusių vyšnių, slyvų, skrudintų riešutų, balzaminio acto, vanilės, prieskonių kvapais. Intensyvaus vaisiško skonio ir puikaus balanso vynas.
- Dera su sodriais sūriais, mėsos patiekalais.
***
- Ryškios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš vietinių Valpolicella rajone augančių vynuogių veislių.
- ~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi.
- Fermentacija ir brandinimas: nerūdijančio plieno statinės ir ąžuolo statinės.
- Vidutinio svarumo, gaivus, puikaus balanso ir rūgšties vynas. Skonyje dominuoja vyšnios, serbentai, raudoni miško vaisiai.
- Dera su lengvais užkandžiais, sūriais, nesunkiais mėsos patiekalais.