.

- Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Pulijos regione iš vietinių to krašto vynuogių.
- Sausas, vidutinio svarumo, gana vaisiškas ir puikiai subalansuotas vynas. Skonyje juntamos vyšnių, slyvų, juodųjų serbentų natos.
- Puikiai dera tiek su sūriais ar lengvais užkandžiais, tiek su makaronais, jūros gėrybių ar mėsos patiekalais.
***
- Intensyvios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Pulijos regione iš Primitivo vynuogių.
- Sausas, vaisiškas ir puikiai subalansuotas vynas. Juntamos raudonų uogų (vyšnių, džiovintų slyvų) natos, atsikleidžia uogieniškumas.
- Dera su raudonos mėsos patiekalais, troškiniais, kiaulienos šonkauliais, mėsainiais, puskiečiais sūriais.
***
- Raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš Nero d'Avola vynuogių.
- Vynas brandintas nerūdyjančio plieno talpose 8 mėnesius. Vėliau dar tris mėnesius laikomas buteliuose.
- Aromatas pasižmi vaisinėmis natomis ir juodųjų pipirų niuansais, vaisiškas nesvarus bei harmoningas skonis, gerai subalansuoti ir malonūs švelnūs taninai.
- Dera prie makaronų su mėsa, vištienos su kariu, troškinių, karvės, avies ar ožkos sūrių.
***
- Granato spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Pjemonto regione, Barbaresco apeliacijoje tik iš rinktinių Nebbiolo vynuogių.
- Barbaresco klimatas šiek tiek labiau jūrinis: šiltesnis, sausesnis ir švelnesnis nei kaimyninėje Barolo. Todėl ir vynuogės paprastai sunoksta anksčiau.
- Po fermentacijos, vynas mažiausiai 26 mėnesius bręsta statinėse. Iš jų 24 mėnesius bręsta ąžuolo statinėse.
- Harmoningo, bei kompleksiško kvapo, kuriame juntami prieskonių, našlaičių, rožių, vyšnių aromatai, su vanilės, cinamono ir žaliojo pipiro natomis.
- Laikymo potencialas - 10 metų.
- Dera su raudona mėsa, kiaulienos patiekalais, karštais užkandžiais, vidutinės brandos ir brandžiais sūriais.
***
- Ryškios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Umbrijos regione iš spalio mėnesį rankomis skintų Sangiovese ir Sagrantino vynuogių.
- Vynas brandinamas 15 mėnesių: 70% vyno bręsta medinėse statinėse ir 30% - plieninėse talpose.
- Vaisiška kvapų puokštė. Pilno kūno, minkštų, bet gausių taninų raudonas vynas.
- Puikus brandžių sūrių bei ant grotelių keptos mėsos palydovas.
***
-
Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš ekologiniame ūkyje užaugintų Pinot Nero (Pinot Noir) vynuogių.
-
Po fermentacijos vynas 9 mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse.
-
Lengvas, elegantiškas, geros struktūros vynas su gaivia aviečių, vyšnių kvapų ir skonių puokšte.
-
Dera prie lengvų užkandžių su sūriais, mėsos carpaccio, paukštienos, rausvos žuvies patiekalų.
***
- Ryškios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš vietinių Valpolicella rajone augančių vynuogių veislių.
- ~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi.
- Fermentacija ir brandinimas: nerūdijančio plieno statinės ir ąžuolo statinės.
- Vidutinio svarumo, gaivus, puikaus balanso ir rūgšties vynas. Skonyje dominuoja vyšnios, serbentai, raudoni miško vaisiai.
- Dera su lengvais užkandžiais, sūriais, nesunkiais mėsos patiekalais.
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Abrucų regione iš Montepulcino ir Merlot vynuogių.
- Merlot vynuogės renkamos iki rugsėjo 10 dienos po lengvo jų vytinimo ant vynmedžių. Montepulciano skinamos mėnesio pabaigoje ir spaudžiamos iškart.
- Po fermentacijos vynai pilami į bendras 500 l. prancūziško ąžuolo statines ir bręsta 12 mėnesių.
- Intensyvi vaisinė kvapų puokštė, kurioje susilieja granatų užuominos ir malonios žolelių natos. Sausas, šiek tiek pipiriškas, pilno kūno su švelniais aksominiais taninais, gerai subalansuotas, turtingo poskonio vynas.
- Derinamas prie makaronų patiekalų su ragu, žvėrienos su sodriais padažais, troškinių, keptos mėsos, pikantiškų sūrių.
- Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Abrucų regione iš Montepulciano vynuogių.
- 4 mėnesius vynas bręsta plieninėse talpose.
- Jaunas, vaisiškas vynas, su vyšnių, slyvų natomis skonyje. Švelnūs taninai, aromatingas poskonis.
- Dera su makaronais, mėsos užkandžiais, vištienos ir triušienos patiekalais, riebiais sūriais.
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš rankomis skintų Syrah vynuogių.
- Vynas 24 mėnesius brandintas prancūziško ąžuolo statinėse. Po to 6 mėnesius butelyje.
- Ryškus, intensyvus ir sodrus, harmoningas, ilgai išliekantis skonis, persipinantis su juodųjų pipirų, šokolado, sunokusių vaisių natomis.
- Dera su griliuotais raudonos mėsos patiekalais, sunkiais padažais, sodriais sūriais.
- Granato spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Toskanos regione iš rankomis skintų Sangiovese ir Canaiolo vynuogių.
- 70% vyno fermentacija vyksta medinėse statinėse ir 30% plieninėse talpyklose. Tuomet 12 mėnesių vynas bręsta ąžuolo statinėse.
- Intensyvūs aromatai su aviečių, vyšnių, prieskonių tonais. Vaisiško skonio, aksominių taninų vynas.
- Tinka su brandintais sūriais, ant grotelių kepta raudona mėsa, žvėriena.
***
- Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš Pinot Nero vynuogių.
- Vynas brandintas 20 hl ir 40 hl ąžuolo statinėse.
- Vaisiškas, elegantiškas, raudonų uogų bei vyšnių aromatų, su lengvomis prieskoniškomis bei pipiriškomis natomis vynas. Burnoje gaivus ir lengvas, šilkinių taninų, geros struktūros, pasižymintis lengva rūgštimi.
- Puikiai derantis prie užkandžių, baltos mėsos, paukštienos patiekalų.
***
- Intensyvios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Puglia regione.
- 65% vyno brandinta naujose Prancūziško ąžuolo statinėse, 35% - senose. Po to 6 mėnesius vynas bręsta butelyje.
- Intensyvūs raudonų uogų (gervuogių, džiovintų slyvų), šokolado natos. Burnoje - sausas puikiai subalansuotas, pakankamai vaisiškas vynas.
- Dera su raudonos mėsos patiekalais, troškiniais, BBQ kiaulienos šonkauliais, mėsainiais, puskiečiais sūriais.
- Gilios raudonos spalvos vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš kruopščiai atrinktų ir rankomis skintų gerausių vyndario vynuogynų uogų.
- Dalis vynuogių skinamos rugsėjį ir specialiose patalpose vytinamos ~20 dienų ir praranda 40% savo svorio. Kita dalis vynuogių paliekamos džiūti ant vynmedžių natūralioje saulėkaitoje.
- Po mėnesį trunkančios fermentacijos, vynas 4 metus bręsta ąžuolo statinėse, vėliau - 12 mėnesius butelyje.
- Sodrus vynas, kuriame susipina prinokusių tamsių vyšnių, juodų uogų, šokolado, tabako, žolelių aromatai. Burnoje sausas, pilno kūno, pirmoji ataka yra švelniai saldi, uogiška. Apvalūs taninai, minkšta tekstūra, ilgas poskonis.
- Dera su mėsos patiekalais, žvėriena, ypač pagardinta uogų padažais.
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš rankomis skintų Nero d'Avola vynuogių, užaugintų unikaliame akmeningame dirvožemyje.
- Vynas 18 mėnesių brandinamas prancūziško ir amerikietiško ąžuolo statinėse. Vėliau 6 mėnesius butelyje.
- Kompleksiškas, svarus bei intensyvaus skonio, šilkinių taninų vynas, kuriame dominuoja prinokusių raudonų vaisių, serebentų, slyvų skoniai, tobulai persipynę su prieskonių ir kakavos aromatais.
- Šis galingas vynas gerai dera su jautienos ir žvėrienos patiekalais, sodriais sūriais.
- Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijje, Sicilijos saloje iš rankomis skintų Nero d'Avola vynuogių.
- 30% vyno 4 mėnesius brandinamas 225 litrų ąžuolo statinėse, o likusi dalis 8 mėsesius brandinama nerūdyjančio plieno talpose.
- Vidutinio svarumo, minkštų taninų, švelniai minerališkas vynas. Vaisiško skonio, kuriame juntami tamsių uogų, tabako niuansai.
- Dera su įvairiais sūriais, mėsos užkandžiais, makaronais su pomidorų padažais.
- Sodrios granatų spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Abrucų regione iš rankomis skintų Merlot vynuogių.
- 30 dienų vynuogės natūraliai džiovinamos vynuogyne ant vynmedžių, nupjovus ūglius.
- Po fermentacjos, 12-14 mėnesių vynas brandinamas 500 l. prancūziško ąžuolo statinėse. Tada dar 6 mėnesius bręsta buteliuose.
- Aromate dominuoja juodos uogos, granatai, juntamos brandinimo ąžuole natos, saldymedis, karamelė. Burnoje sodrus, velvetiškas, puikiai subalansuotas, pilno kūno su ilgai išliekančiu poskoniu.
- Puikiai dera su raudona mėsa, žvėriena ir brandintais sūriais.
***
- Granato spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Pjemonto regione iš Nebbiolo vynuogių.
- Demarie Barolo priklauso La Mora subzonai, kurioje gaminami vynai - vaisiškesni, lengvesni, juos galima pradėti gerti anksti. Šiose vietovėse vyrauja kiek turtingesnis dirvožemis, todėl galima gaminti lengvesnius vynus, vynmedžiai geriau apsirūpina maisto medžiagomis.
- Po ilgos maceracijos ir fermentacijos nerūdijančio plieno talpyklose, vynas 2 m. bręsta slovėniško ąžuolo statinėse.
- Intensyvus, išskirtinai sudėtingas, sodrus, gerai subalansuotas vynas, su vyšnių, gėlių, vanilės aromatais. Švelnūs taninai, ilgas poskonis.
- Laikymo potencialas 10 - 15 metų.
- Dera prie raudonos mėsos, troškinių, griliuotos mėsos, žvėrienos, brandintų sūrių.
***
- Intensyvios granato spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Umbrijos regione iš rankomis skintų Sagrantino vynuogių.
- Malolaktinė fermentacija vyksta ąžuolinėse statinėse (70% vyno) ir plieninėse talpyklose (30%).
- Po to visas vynas brandinamas ąžuolo statinėse 15 mėnesių. Vėliau dar 12 mėnesių bręsta plieno talpyklose.
- Aromate susipina tabakas, raudoni vaisiai ir prieskoniai. Burnoje kompleksiškas, kupinas galingų, bet minkštų taninų.
- Puikus brandžių sūrių, raudonos mėsos kepsnių, žvėrienos palydovas.
- Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje Friuli regione iš rankomis skintų Schiopettino vynuogių.
- 13 mėnesių vynas brandintas ąžuolo statinėse. Po to kurį laiką iki pardavimo laikomas supilstytas į butelius.
- Turtingo mėlynių, gervuogių ir aviečių aromato. vidutinio svarumo, maloniai taniniškas, pilno kūno ir ilgo poskonio vynas.
- Puikus makaronų su mėsos padažais, griliuotos ar orkaitėje keptos mėsos palydovas. Puikiai dera su vidutinio brandumo sūriais ar vytintais kumpiais.
- Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Friuli regione. Rankomis skintos Pignolo vynuogės yra labai sunkiai kultivuojamos bei reikalauja kruopštaus vyndario darbo bei pastangų.
- 15 mėnesių vynas brandinamas ąžuolo statinėse, o išpilstytas dar kurį laiką brandinamas butelyje. Tinka ilgam brandinimui (10-15 metų).
- Ryškūs vyšnių, gervuogių, prieskonių aromatai. Harmoningo skonio, intensyvių, bet malonių taninų bei puikios rūgšties vynas.
- Puikiai dera su kiauliena, ėriena, ožkiena ar žvėriena
- Granato spalvos raudoas vynas, pagamintas Friuli regione, Italijoje iš rankomis skintų Refosco vynuogių.
- Po mėnesį trunkančios fermentacijos, 13 mėnesių vynas brandinamas ąžuolinėse statinėse. Vėliau vynas kurį laiką bręsta išpilstytas į butelius.
- Miškų uogų ir gervuogių aromatai. Malonaus vaisiško skonio, švelnių taninų ir pilno kūno vynas.
- Puikiai dera prie griliuotos mėsos, įvairių kumpių, brandaus sūrio bei žvėrienos.
***
-
Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš rankomis skintų Valpolicella rajone augančių vynuogių.
-
~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi ~450 m. aukšyje virš jūros lygio.
-
Vynuogės skinamos rugsėjo gale į medines dėžes „fruttaio“ ir iki gruodžio / sausio mėn. vytinamos. Fermentacija ir maceracija vyksta mažose plieninėse talpose. Po fermentacijos vynas bręsta 500/1000 litrų ąžuolinėse statinėse 18-24 mėn.
-
Pasižymi džiovintų vaisių, prinokusių vyšnių, slyvų, skrudintų riešutų, balzaminio acto, vanilės, prieskonių kvapais. Intensyvaus skonio ir jaunatviškos rūgšties, vaisiško skonio ir gero balanso vynas.
-
Potencialas: iki 2028 metų.
-
Dera su įvairiais sūriais, mėsos patiekalais, laukine paukštiena ar žvėriena.
***
-
Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Racha - mažiausiame šalies vyndarystės regione. Rankom skintos Mujuretuli ir Aleksandrouli vynuogės atkeliauja iš Khvanchara apeliacijos vynuogynų, augančių 450-750 m. aukšyje, pasodintų 1955-1970 m. Derlingumas ribojamas iki 6,5 t/ha.
-
Vyninė ir vynuogynas priklauso vyndariui Kakhaber Vardanašvili.
-
Vynuogės skinamos spalį. Fermentacija su odelėmis stabdoma po 14 d. išsaugant likutinį cukrų. Išpilstyta po 6 mėnesių brandinimo plieno talpose.
-
Išpilstyta 2.300 butelių.
-
Rūgštis: 6 g/l, Likutinis cukrus: 43 g/l, SO: 39 mg/l.
-
Elegantiškas, kompleksiško skonio, puikaus balanso, gaivios rūgšties pusiau saldus vynas. Dominuoja džiovintų raudonųjų vaisių, tamsių uogų, saldžių braškių aromatai, skrudintų migdolų natos.
-
Klasikiniai deriniai su: šokolado ar pupelių pyragais, saldesniais kumpiais. Sakartvelo desertais: Pelamushi (vynuogių sulčių želė), Churchkhela (graikiniai riešutai, padengti vynuogių sultimis), Kishmishi, džiovinti vaisiai, keptas moliūgas.