.
- Aukso geltonumo spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Friuli regione iš rankomis skintų Malvasia vynuogių. Vynmedžių amžius apie 40 metų.
- Vynas fermentuojasi plieno talpose, po to tose pačiose talpose jis dar brandinasi apie 8 mėnesius.
- Intensyus ir charakteringas, bet tuo pačiu labai elegantiškas vynas. Išraiškingo skonio.
- Puikiai dera su griliuota žuvimi, vėžiagyviais bei jūros gėrybėmis.
***
- Baltas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš vietinių Inzolia vynuogių.
- Vynas 3 mėnesius bręsta betoninėse talpose.
- Tropinių vaisių aromatų vynas, išsiskiriantis pikantišku, lengvu, gerai subalansuotu bei minerališku skoniu.
- Dera kaip aperityvas ar su jūros gėrybėmis, makaronais, lengais žuvies patiekalais, sardinėmis.
- Intensyvio šiaudų geltonumo spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje Friuli regione iš rankomis skintų Pinot Grigio vynuogių.
- 30% vyno fermentuojasi ąžuolinėse, o 70% - plieninėse talpose. Po to vynas bręsta tose pačiose talpose apie 8 mėnesius.
- Sausas, minerališkas, prieskoniškas vynas. Ilgas poskonis su juntamom gėlių ir muskato riešuto natomis.
- Puikiai dera su žuvies užkandžiais ir patiekalais.
-
Šiaudų geltonumo spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Friuli regione iš rankomis skintų Sauvignon Blanc vynuogių.
-
Fermentacija vyksta plieninėse talpose, po to tose talpose bręsta apie 8 mėnesius.
-
Intensyvios bei gausios aromatų puokštės vynas. Jaučiamos žalių pipirų, šalavijo, persiko bei pomidorų lapų natos. Ilgas aromatingas poskonis.
-
Dera su daržovių, ypač smidrų ar saldžių pipirų, žuvies ar jūros gėrybių patiekalais.
***
- Blyškios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų Garganega vynuogių. ~20 metų amžiaus vynuogynai išsidėstę istorinėje Soave teritorijoje vulkaninės kilmės Roncà kalvose.
- Maceracija ir fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose.
- Gaivus, minerališkas vynas. Kvape juntami kriaušių, persikų, šalavijų, melionų, dilgėlių aromatai, skonyje dominuoja citrusiniai vaisiai.
- Puikiai tinka kaip aperityvas. Derinamas prie žuvies ar daržovių Risotto, jūros gėrybių.
- Aukso geltonumo spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje Friuli regione iš rankomis skintų Friulano, Ribolla Gialla vynuogių.
- 20% vyno fermentuojasi ąžuolinėse, o 80% - plieninėse talpose. Po to vynas bręsta tose pačiose talpose apie 6 mėnesius.
- Aromate jaučiamos obuolių, vanilės, šviežios duonos natos. Rafinuoto skonio vynas su akacijų, tropinių vaisių užuominomis.
- Puikiai dera su įvairiais užkandžiais, jūros gėrybių ar mėsos sriubomis; sūdyta žuvimi, balta mėsa.
- Intensyvios šiaudų geltonumo spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Friuli regione. Vynuogės skinamos rankomis aukščiausios klasės Braide Alte vynuogynuose.
- 8 mėnesius vynas bręsta Prancūziško ąžuolo statinėse, po to iki pardavimo dar kurį laiką vynas laikomas buteliuose.
- Kompleksiškas, turtingos kvapų puokštės vynas su prieskonių užuominomis. Burnoje sodrus ir elegantiškas, su ilgai besitęsiančiu poskoniu.
- Idealus makaronų su jūros gėrybėmis bei žuvies patiekalų palydovas. Taip pat puikiai tinka prie baltos mėsos, minkštų sūrių.
- Blyškios spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš vietinių Grecanico vynuogių.
- 4 mėnesius vynas brandintas nerūdyjančio plieno talpose.
- Elegantiškas, švelnus, šiek tiek minerališkas vynas, pasižymintis baltų vaisių, lauko žolelių, apelsino žiedų aromatais.
- Dera kaip aperityvas arba su salotomis, šviežiomis jūros gėrybėmis, daržovių patiekalais, nesunkiais sūriais.
***
-
Lengvai putojantis baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš Vespaiola vynuogių.
-
Frizzante - lengvai putojančio vyno stilius, dažnai nesauso, kuomet vyno butelyje sukauptas nuo 1 iki 2,5 atmosferų slėgis (Spumante stiliaus vyno buteliuose gali būti sukauptas 5- 6 atmosferų slėgis).
-
Gaivus, vaisiškas vynas, kuriame dominuoja citrusinių vaisių, migdolų natos. Gerai subalansuota rūgštis, malonus poskonis.
-
Dera kaip aperityvas arba prie salotų su jūros gėrybėmis, lengvais užkandžiais, lengvais žuvies ar mėsos patiekalais, įvairiais sūriais, švelniais sūriais.
- Šviesios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas italijoje, Abrucų regione iš tipinių regiono baltųjų vynuogių.
- Gaivus ir lengvas vynas. Lauko gėlių, šviežių vaisių aromatai.
- Dera su salotomis, lengvais užkandžiais, sūriais, šviežiomis daržovėmis, jūros gėrybėmis, švelnia balta žuvimi.
- Citrinos geltonumo spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Abrucų regione iš Pecorino vynuogių.
- Vaisiškas, gaivus vynas su gėliškomis ir maloniai mineralinėmis natomis.
- Puikus aperityvas. Dera prie salotų, lengvų žuvies užkandžių bei patiekalų, baltos mėsos patiekalų.
- Švelniai geltonos spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Friuli regione iš rankomis skintų Pinot bianco vynuogių.
- Dalis vyno bręsta plieninėse talpose, o dalis - Vengriško ąžuolo statinėse.
- Aromatas pasižymi vaisiškais obuoliu, persikų, migdolų, akacijų, jazminų kvapais. Gaivus, minerališkas bei ilgo malonaus poskonio vynas.
- Puikus žuvies, baltos mėsos palydovas. Ypatingai dera su smidrais.
- Šiaudų geltonumo spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Friuli regione.
- Fermentacija vyksta plieninėse talpose 16 °C temperatūroje 8 mėnesius. Po to tose talpyklose dar bręsta 8 mėnesius.
- Sausas, vaisiškas, elegantiškas ir gaivios rūgšties vynas.
- Puikiai dera prie žuvies užkandžių, neaštrių dešrelių, lengvų žuvies patiekalų, sepijų risotto.
***
- Šiaudų geltonumo spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Umbrijos regione iš rankomis skintų Trebbiano Spoletino vynuogių.
-
Apie 30 metų amžiaus vynuogynai.
-
Vynas 7 mėnesius brandintas ąžuolo statinėse.
-
Intensyvus vynas, pasižyminis citrusinėmis, persikų, ananasų, prieskoninių žolelių, ramunėlių aromatais. Skonis pikantiškai gaivus, kompleksiškas, minerališkas su tvaria rūgštimi. Juntamos sviesto, vanilės, prinokusių vaisių, dūmų natos. Ilgas poskonis.
- Puikiai gera prie kietųjų sūrių, riebios žuvies ir paukštienos patiekalų.
***
-
Baltas nealkoholinis vynas, pagamintas Švedijoje iš Italijoje, Veneto regione, Breganze miestelio ekologiniame ūkyje užaugintų ir tik rankomis skintų Vespaiola ir Garganega vynuogių.
-
2013 m. gamyklos įkūrėja Moa Gürbüzer, buvusi šeimos terapeutė ir socialinė darbuotoja, 20 metų dirbusi su problemų dėl alkoholio turėjusiomis šeimomis. Jos vizija buvo kvestionuoti ir pakeisti visuomenės alkoholio vartojimo normas kuriant pasaulinio lygio vynus, bet juos "išlaisvinant nuo alkoholio". Šiandien "Oddbird" yra didžiausias tokių vynų gamintojas Skandinavijoje.
-
Po spontaninės fermentacijos vynas 12 mėnesių bręsta prancūziško ąžuolo statinėse: Barriques ir Tanneaux. Vėliau, pašalinus alkoholį, vynas supilamas į butelius ir išskyrus sudėtyje esančius sulfitus, nenaudojami jokie E, dirbtiniai kvapai ar spalvos.
-
Alkoholiui pašalinti naudojama vakuuminio garinimo technologija - besisukančio kūgio kolonėlė "Spinning Cone Column". Vynas žemo slėgio talpose šildomas iki 30-38 °C t°, kol išgaruoja alkoholis. Žemoje t° pavyksta išlaikyti nepakitusius pirminius vaisiškus aromatus. Kai kurie gamintojai naudoja atbulinės osmozės (Reversal Osmosis) metodiką. Abiem atvejais procese pasišalina alkoholis ir vanduo bei atsiskiria aromatinė substancija, kuri vėliau vėl sumaišoma su vandeniu.
-
Likutinis cukrus: 40 g/l. Tinka veganams.
-
Vynas pasižymi švelniu, gaiviu ir minerališku skoniu, kriaušių, citrusų, baltųjų gėlių, medaus aromatais.
-
Vynas derinamas pagal vartotojo fantaziją.
***
-
Baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš keturių vynuogių mišinio.
-
Kisi vynuogių aukštas rūgštingumas suteikia vynui gaivų, šviežią skonį. Rkatsiteli - struktūrą ir balansą. Khikvi - papildo žiedų ir vaisių aromatais. Mtsvane - prideda sudėtingumo ir gylio.
-
Vyninę 2015m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu pasaulyje. Vyndarys – Temuri Dakišvili, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, puikiai sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes.
-
Vynai fermentuoti atskirai nevykdant maceracijos. Po to žaliavos sumaišomos lygiomis dalimis ir iki išpilstymo į butelius vynas dar kelis mėnesius brandinamas nerūdyjančio plieno talpose.
-
Gaivus, puikaus balanso, ilgo poskonio vynas. Dominuoja žalių obuolių, baltų gėlių, tropinių vaisių, persikų, citrusų aromatai, medaus niuansai.
-
Dera su jūros gėrybėmis, baltos žuvies, paukštienos patiekalais, sūriais.
***
-
Šviesios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, iš Tsinandali apeliacijoje užaugintų Rkatsiteli ir Mtsvane (regione vadinamų Kakhuri Mtsvane) vynuogių.
-
Po 24h maceracijos su žievelėmis žemoje temperatūroje ir fermentacijos, mažesnioji dalis vyno kurį laiką brandinta su mielėmis "sur lie".
-
Gaivus, minerališkas, gerai subalansuotas vynas, kuriame dominuoja gėlių, žalių vaisių, mineralų, ramunėlių, žalių obuolių ir kriaušių aromatai.
-
Dera su šviežiomis salotomis, lengvais užkandžiais, baltos žuvies patiekalais.
***
-
Šviesios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš rankomis skintų Rkatsiteli vynuogių.
-
Mtevino - naujos kartos, neseniai įkurta vyninė. Vyninės savininkai broliai Nika ir Levan Zautashvili ir vyndarys Tornike Chakvadze vadovaujasi tiek europietiškomis, tiek senomis Sakartvelo vyno gamybos technologijomis.
-
Po 24 valandų maceracijos vynas fermentavosi apie mėnesį plieninėse talpose.
-
Lengvas, minerališkas vynas išsiskiria savo maloniais vaisiškais tonais, harmoningu skoniu.
-
Dera su salotomis, daržovėmis, sūriu ir jo patiekalais, jūros produktais.
- http://mtevino.ge/en
***
-
Šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš rankomis skintų Rkatsiteli ir Mtsvane (Kakheti regione vadinamų Kakhuri Mtsvane) vynuogių, užaugintų Manavi apeliacijoje.
- Manavi PDO apeliacijos taisyklės vyno gamybai leidžia naudoti iki 15% Rkatsiteli vynuogių, tačiau Marnaveli naudoja tik Mtsvane uogas.
-
Fermentacija vyksta nerūdyjančio plieno talpose. Vėliau kurį laiką bręsta buteliuose.
-
Gaivus, vaisiškas, gerai subalansuotas, malonios rūgšties vynas.
-
Dera su įvairiomis salotomis, jūros gėrybėmis, baltos žuvies patiekalais, minkštais sūriais.
***
-
Švelnios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš baltųjų Mtsvane (Kakheti regione vadinamų Kakhuri Mtsvane) vynuogių
-
Vyninę 2015m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu pasaulyje. Vyndarys – Temuri Dakišvili, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, puikiai sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes. Vyninė randasi nedideliame Kisisxevi kaimelyje šalia Kakheti regiono sostinės Telavi.
-
Vidutinio svarumo gan minerališkas vynas, kurio aromate ir skonyje dominuoja lengvi cirtusai, šviesios gėlės, raudonieji obuoliai. Poskonyje išryškėja ananaso, kriaušių, medaus, žaliosios paprikos natos.
-
Dera su žaliomis salotomis, lengvais užkandžiais, balta žuvimi. Įvairiais sūriais, sūrio pyragu.
- Šiaudų geltonumo baltas vynas, pagamintas Italijoje, Friuli regione iš rankomis skintų Friulano vynuogių. Vynmedžių amžius - 40 ir daugiau metų.
- 8 mėnesius 50% vyno bręsta plieninėse ir 50% vengriško ąžuolo statinėse.
- Tinkamas ilgam laikymui (10 ir daugiau metų).
- Išskirtinio subtilumo, gana sodrus vynas. Kvapų puokštėje juntami persikų lapų, muskato riešuto aromatai. Itin turtingas skonis, bei minkštas, ilgas poskonis.
- Puikiai dera prie įvairių itališkų užkandžių, ypač San Daniele kumpio. Taip pat puikus sriubų, makaronų, sūdytos žuvies, baltos mėsos ir šviežių sūrių palydovas.
***
- Auksninės šiaudų spalvos baltasis vynas, pagamintas Italijoje, Puglia regione. Vynuogės skinamos nuo unikalių tai vietovei 30 metų amžiaus Bianco di Alessano vynmedžių.
- Misa fermentuojama prancūziško ąžuolo statinėse ir 3 mėnesius brandinama su nuosėdomis. Vėliau 6 mėnesius vynas brandinamas butelyje.
- Ištaigingas, lengvos kreminės tekstūros, švelniai minerališkas ir gaivus vynas. Aromate ir skonyje susipina geltonų gėlių, abrikosų, prinokusių obuolių ir šviežių žolelių aromatai, jaučiamos dūmų ir sviesto natos, riešutų ir migdolų pyrago skoniai. Ilgo malonaus poskonio vynas.
- Puikiai dera prie baltos mėsos, makaronų, jūros gėrybių patiekalų, žuvies su uogų ar riešutų padažais.
***
-
Šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Pulijos regione iš vietinių to krašto vynuogių.
-
Po fermentacijos vynas kelis mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse.
-
Lengvas, vaisiškas vynas, kuriame dominuoja egzotiniai sunokę vaisiai ir uogos, šviesios gėlės. Malonaus ilgo poskonio vynas.
-
Dera su salotomis, lenvais užkandžiais, žuvies patiekalais.
- http://www.cignomoro.it/
***
-
Šiaudų geltonumo baltas vynas, pagamintas Italijoje, Pulijos regione iš Fiano, vietinių Minutolo vadinamų, vynuogių.
-
Vynas mažiausiai 3 mėnesius fermentuojamas nerūdyjančio plieno statinėse. Vėliau išpilstomas į butelius.
-
Lengvas, intensyvaus kvapo ir vaisiškos struktūros vynas. Skonyje dominuoja baltųjų persikų, sunokusių citrusinių vaisių natos. Elegantiškai minerališkas. Ilgai išliekantis poskonis.
-
Dera su krevetėmis, griliuotos žuvies patiekalais, vidutinės brandos sūriais, keptomis daržovėmis.