.
***
- Ryškios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš vietinių Valpolicella rajone augančių vynuogių veislių.
- ~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi.
- Fermentacija ir brandinimas: nerūdijančio plieno statinės ir ąžuolo statinės.
- Vidutinio svarumo, gaivus, puikaus balanso ir rūgšties vynas. Skonyje dominuoja vyšnios, serbentai, raudoni miško vaisiai.
- Dera su lengvais užkandžiais, sūriais, nesunkiais mėsos patiekalais.
***
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš rankomis skintų Valpolicella rajone augančių vynuogių.
- ~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi.
- "Ripasso" - tradicinis vyno gamybos metodas, kai Valpolicella vynas pakartotinai maceruojamas su Amarone vyno gamybai panaudotų vynuogių išspaudomis, kuriose gausu likusio cukraus. Taip sukeliama nauja fermentacija, vadinama "ripasso".
- 18 mėn. vynas brandinamas 500/1000 l. ąžuolo statinėse.
- Pasižymi džiovintų vaisių, prinokusių vyšnių, slyvų, skrudintų riešutų, balzaminio acto, vanilės, prieskonių kvapais. Intensyvaus vaisiško skonio ir puikaus balanso vynas.
- Dera su sodriais sūriais, mėsos patiekalais.
***
-
Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš rankomis skintų Valpolicella rajone augančių vynuogių.
-
~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi ~450 m. aukšyje virš jūros lygio.
-
Vynuogės skinamos rugsėjo gale į medines dėžes „fruttaio“ ir iki gruodžio / sausio mėn. vytinamos. Fermentacija ir maceracija vyksta mažose plieninėse talpose. Po fermentacijos vynas bręsta 500/1000 litrų ąžuolinėse statinėse 18-24 mėn.
-
Pasižymi džiovintų vaisių, prinokusių vyšnių, slyvų, skrudintų riešutų, balzaminio acto, vanilės, prieskonių kvapais. Intensyvaus skonio ir jaunatviškos rūgšties, vaisiško skonio ir gero balanso vynas.
-
Potencialas: iki 2028 metų.
-
Dera su įvairiais sūriais, mėsos patiekalais, laukine paukštiena ar žvėriena.
***
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų vynuogių.
- ~75 metų vynuogynai įsikūrę tarp Marano ir Fumane slėnių, Valpolicella Classico subregiono širdyje.
- Vynuogės skinamos rugsėjį. Vytinamos 3 mėnesius džiovyklose su griežtai kontroliuojama drėgme ir oro temperatūra.
- Po 50 dienų maceracijos ir fermentacijos vynas bręsta 36 mėnesius ąžuolo statinėse, vėliau 6 mėnesius butelyje.
- Kompleksiškas vynas, kurio skonis turtingas džiovintais ir prinokusiais vaisiais, vyšniomis, slyvomis, prieskoniais, šokoladu.
- Dera su žvėriena, ant grotelių kepta mėsa, virta mėsa ir skirtingo brandumo sūriais.
***
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų vynuogių.
- ~75 metų vynuogynai įsikūrę tarp Marano ir Fumane slėnių, pačioje Valpolicella Classico subregiono širdyje.
- Vynuogės skinamos rugsėjį ir vytinamos 4 mėnesius džiovyklose su griežtai kontroliuojama drėgme ir oro temperatūra.
- Po 50 dienų fermentacijos vynas bręsta 48 mėnesius ąžuolo statinėse, vėliau 12 mėnesių butelyje.
- Kompleksiškas vynas, turtingas džiovintų ir prinokusių vaisių, vyšnių, slyvų, cinamono, juodųjų pipirų, kakavos ir kavos aromatais. Skonį papildo juodojo šokolado, aromatinių žolelių, kartaus migdolo natos.
- Šis vynas puikiai tinka su žvėriena, ant grotelių kepta mėsa, virta mėsa ir skirtingo brandumo sūriais.