.
***
- Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, iš Veneto regione užaugintų ir rankomis skintų Rondinella, Molinara ir Corvina vynuogių. 25 metų vynuogynai išsidėstę Colà di Lazise miesto apylinkėse 120 metrų aukštyje virš jūros lygio Gardos ežero rytinėje pakrantėje.
- Vynas 12 mėn. bręsta nerūdyjančio plieno talpose su mielėmis. Dalis vyno bręsta ąžuolo statinėse.
- Gaivus, vidutino svarumo, gana vaisiškas, lengvai prieskoniškas vynas, kvepiantis raudonomis uogomis, tamsiomis gėlėmis Jaučiami švelnaus tabako, valinės, gėlių niuansai poskonyje.
- Dera su įvairiais mėsos užkandžiais, lengvesniais mėsos patiekalais, makaronų patiekalais, įvairiais sūriais.
***
- Ryškios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš vietinių Valpolicella rajone augančių vynuogių veislių.
- ~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi.
- Fermentacija ir brandinimas: nerūdijančio plieno statinės ir ąžuolo statinės.
- Vidutinio svarumo, gaivus, puikaus balanso ir rūgšties vynas. Skonyje dominuoja vyšnios, serbentai, raudoni miško vaisiai.
- Dera su lengvais užkandžiais, sūriais, nesunkiais mėsos patiekalais.
***
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš rankomis skintų Valpolicella rajone augančių vynuogių.
- ~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi.
- "Ripasso" - tradicinis vyno gamybos metodas, kai Valpolicella vynas pakartotinai maceruojamas su Amarone vyno gamybai panaudotų vynuogių išspaudomis, kuriose gausu likusio cukraus. Taip sukeliama nauja fermentacija, vadinama "ripasso".
- 18 mėn. vynas brandinamas 500/1000 l. ąžuolo statinėse.
- Pasižymi džiovintų vaisių, prinokusių vyšnių, slyvų, skrudintų riešutų, balzaminio acto, vanilės, prieskonių kvapais. Intensyvaus vaisiško skonio ir puikaus balanso vynas.
- Dera su sodriais sūriais, mėsos patiekalais.
***
-
Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš rankomis skintų Valpolicella rajone augančių vynuogių.
-
~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi ~450 m. aukšyje virš jūros lygio.
-
Vynuogės skinamos rugsėjo gale į medines dėžes „fruttaio“ ir iki gruodžio / sausio mėn. vytinamos. Fermentacija ir maceracija vyksta mažose plieninėse talpose. Po fermentacijos vynas bręsta 500/1000 litrų ąžuolinėse statinėse 18-24 mėn.
-
Pasižymi džiovintų vaisių, prinokusių vyšnių, slyvų, skrudintų riešutų, balzaminio acto, vanilės, prieskonių kvapais. Intensyvaus skonio ir jaunatviškos rūgšties, vaisiško skonio ir gero balanso vynas.
-
Potencialas: iki 2028 metų.
-
Dera su įvairiais sūriais, mėsos patiekalais, laukine paukštiena ar žvėriena.
***
- Raudonas vynas, pagamintas Italijoje, iš Veneto regione užaugintų ir rankomis skintų Rondinella ir Corvina vynuogių. 20 metų vynuogynai išsidėstę Colà di Lazise miesto apylinkėse 220 metrų aukštyje virš jūros lygio Gardos ežero rytinėje pakrantėje.
- Vynas 2 mėn. bręsta nerūdyjančio plieno talpose su mielėmis.
- Gaivus, lengvas, vaisiškas vynas, kvepiantis šviežiomis raudonomis uogomis, su valinės ir gėlių niuansais poskonyje.
- Dera su įvairiais mėsos užkandžiais, makaronų patiekalais, minkštais sūriais.
***
- Blyškios aviečių spalvos rožinis vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų vynuogių, užaugintų Gardos ežero rytinėje pakrantėje. Vynuogynai išsidėstę Colà di Lazise miesto apylinkėse 120 metrų aukštyje virš jūros lygio.
- Maceracija trunka 48 valandas, po to vynas 2 mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse.
- Lengvas, gaivus ir vaisiškas vynas. Kvapų ir skonio paletėje dominuoja šviežios raudonos uogos (avietės, braškės), raudoni vaisiai.
- Dera su lengvais užkandžiais, krevečių patiekalais, nebrandintais arba nedaug brandintais sūriais.
***
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų vynuogių.
- ~75 metų vynuogynai įsikūrę tarp Marano ir Fumane slėnių, Valpolicella Classico subregiono širdyje.
- Vynuogės skinamos rugsėjį. Vytinamos 3 mėnesius džiovyklose su griežtai kontroliuojama drėgme ir oro temperatūra.
- Po 50 dienų maceracijos ir fermentacijos vynas bręsta 36 mėnesius ąžuolo statinėse, vėliau 6 mėnesius butelyje.
- Kompleksiškas vynas, kurio skonis turtingas džiovintais ir prinokusiais vaisiais, vyšniomis, slyvomis, prieskoniais, šokoladu.
- Dera su žvėriena, ant grotelių kepta mėsa, virta mėsa ir skirtingo brandumo sūriais.
***
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų vynuogių.
- ~75 metų vynuogynai įsikūrę tarp Marano ir Fumane slėnių, pačioje Valpolicella Classico subregiono širdyje.
- Vynuogės skinamos rugsėjį ir vytinamos 4 mėnesius džiovyklose su griežtai kontroliuojama drėgme ir oro temperatūra.
- Po 50 dienų fermentacijos vynas bręsta 48 mėnesius ąžuolo statinėse, vėliau 12 mėnesių butelyje.
- Kompleksiškas vynas, turtingas džiovintų ir prinokusių vaisių, vyšnių, slyvų, cinamono, juodųjų pipirų, kakavos ir kavos aromatais. Skonį papildo juodojo šokolado, aromatinių žolelių, kartaus migdolo natos.
- Šis vynas puikiai tinka su žvėriena, ant grotelių kepta mėsa, virta mėsa ir skirtingo brandumo sūriais.