.
***
-
Sodrios gintaro spalvos oranžinis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš Rkatsiteli ir Mtsvane (Kakheti vadinamų Mtsvane Kakhuri) vynuogių, užaugintų Vazisubani apeliacijoje 500 m. aukštyje virš jūros lygio.
-
Dėl gamybos metodo vynas neklasifikuojamas kaip Vazisubani PDO apeliacijos vynas.
-
2013 metais vyndarys Lado Uzunashvili kartu su verslininkais Mamuka Khazaradze ir Badri Japaridze atkūrė Vazisubani dvarą ir pristatė novatorišką 'Georgian Sun' vynų liniją.
-
Vynas fermentuotas 1 mėn. su odelėmis be šakelių qvevri (molinės amforos) ir tuomet kartu su odelėmis brandintas plieno talpose dar 5 mėn.
-
Intensyvaus kvapo, minerališkas, švelnių taninų vynas, pasižymintis džiovintų vaisių (ypač persimonų ir persikų), figų uogienės aromatais.
-
Dera su baltos mėsos, raudonos žuvies patiekalais, brandesniais sūriais, saldžiarūgščiais azijietiškais patiekalais.
***
-
Gintaro spalvos oranžinis vynas, pagamintas Sakartvele, Imereti regione, Sairme kalnų dalyje iš Obcha kaimo apylinkėse užaugintų vietinių baltųjų vynuogių mišinio. Vynuogynai priklauso Bagdati apygardai, o vynus daro dvi jaunos ir ambicingos Abuladze šeimos seserys - Baia ir Gvantsa.
-
Maceracija trunka 15 dienų. Fermentacija vyksta molinėse talpose (Qvevri) naudojant tik laukines mieles.
-
Nefiltruotas. Sulfitų kiekis - 32 mg/l, likutinis cukrus - 1,39 g/l.
-
Persimono, abrikosų ir citrusinių vaisių aromatai sukuria sodrų sausą vyną su turtingu skoniu ir ilgu maloniu poskoniu.
-
Dera su žuvies, vištienos patiekalais. Minkštesniais sūriais.
***
-
Intensyvios gintaro spalvos oranžinis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, Akhmetos apeliacijoje iš baltųjų Kisi vynuogių, nokstančių 500 m. virš jūros lygio. Vynuogynai pasodinti tarp 1995 m. - 2000 m. ir priklauso Chateau Mere vyninei, kurią valdo vyndarys Zviad Gurashvili.
-
Maceracija molinėse talpose (Qvevri) trunka 5,5 mėnesio.
-
Vynas šiek tiek minerališkas, subalansuoto skonio, kvepia abrikosais, medumi, melionais, apelsinų žievele.
-
Vynas dera su paukštienos, sodresniais žuvies patiekalais, kietųjų sūrių, džiovintų vaisių.
***
-
Sodrios gintaro spalvos oranžinis vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš vietinių baltųjų vynuogių. Dominuojanti vynuogė - Catarratto.
-
Maceracija ir spontaninė fermentacija trunka 20 dienų. Vėliau vynas 4 mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse su mielėmis (Sur-lees).
-
Nosyje išryškėja cukruotų citrusinių vaisių ir Viduržemio jūros regionui būdingų žolelių užuominos. Skonyje druskingumas ir taninai dera su išskirtiniu gaivumu, suteikdami elegantišką poskonį.
-
Šis vynas puikiai dera su moliuskų, vėžiagyvių, žuvies, baltos mėsos patiekalais, foie gras, pelėsiniu sūriu.
***
- Šviesios oranžinės spalvos vynas, pagamintas Italijoje, Pjiemonto regione, iš Roero komunoje užaugintų vietinių baltųjų vynuogių.
- Vyno spontaninė fermentacija ir lėta ilga maceracija nekontroliuojamoje temperatūroje vyksta nerūdyjančio plieno statinėse, vėliau vynas bręsta prancūziško ąžuolo statinėse. Visas vyno gamybos procesas iki išpilstymo į butelius trunka apie 2 metus.
- Kompleksiškos aromatų paletės vynas, kuriame atsiskleidžia prieskonių, žalios arbatos, ramunėlių, abrikosų ir persikų natos. Skonyje išryškėja minerališkumas, vos juntamas elegantiškas sūrumas, prinokusių vaisių, riešutų natos.
- Puikiai dera prie žuvies ar jūros gėrybių sriubų, foie-gras, aštresnių patiekalų.
- Šviesios vario spalvos Orange vynas, pagamintas Friuli regione Italijoje iš rankomis Spalio mėnesį skintų Pinot Grigio vynuogių.
- 24 valandas vyno misa laikoma su išspaudomis. Taip išgaunama vario spalva. Po mėnesį trunkančios fermentacijos, vynas 6 mėnesius bręsta nerūdijančio plieno talpose.
- Puikios struktūros, tvirtas, subalansuotos rūgšties vynas. Intensyvūs šviežių vaisių ir uogų kvapai su citrusinių vaisių natomis. Harmoningas, sausas, minerališkas vynas su poskonyje švelniai juntamais tropinių vaisių aromatais.
- Puikus aperityvas. Dera prie įvairių užkandžių, makaronų, jūros gėrybių ir baltos mėsos patiekalų.