.
***
- Blyškios šiaudų spalvos baltas vyas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rytinėse Gardos ežero pakrantės kalvose užaugintų vietinių vynuogių.
- Vynas 4 mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse.
- Legvas, gaivus, šviežių vaisių, švelnių gėlių aromatų vynas.
- Tinka derinti su salotomis, lengvais užkandžiais, žuvies patiekalais. Puikus aperityvas.
***
- Intensyvios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Pulijos regione iš Primitivo vynuogių.
- Sausas, vaisiškas ir puikiai subalansuotas vynas. Juntamos raudonų uogų (vyšnių, džiovintų slyvų) natos, atsikleidžia uogieniškumas.
- Dera su raudonos mėsos patiekalais, troškiniais, kiaulienos šonkauliais, mėsainiais, puskiečiais sūriais.
***
- Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, iš Veneto regione užaugintų ir rankomis skintų Rondinella, Molinara ir Corvina vynuogių. 25 metų vynuogynai išsidėstę Colà di Lazise miesto apylinkėse 120 metrų aukštyje virš jūros lygio Gardos ežero rytinėje pakrantėje.
- Vynas 12 mėn. bręsta nerūdyjančio plieno talpose su mielėmis. Dalis vyno bręsta ąžuolo statinėse.
- Gaivus, vidutino svarumo, gana vaisiškas, lengvai prieskoniškas vynas, kvepiantis raudonomis uogomis, tamsiomis gėlėmis Jaučiami švelnaus tabako, valinės, gėlių niuansai poskonyje.
- Dera su įvairiais mėsos užkandžiais, lengvesniais mėsos patiekalais, makaronų patiekalais, įvairiais sūriais.
***
- Ryškios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš vietinių Valpolicella rajone augančių vynuogių veislių.
- ~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi.
- Fermentacija ir brandinimas: nerūdijančio plieno statinės ir ąžuolo statinės.
- Vidutinio svarumo, gaivus, puikaus balanso ir rūgšties vynas. Skonyje dominuoja vyšnios, serbentai, raudoni miško vaisiai.
- Dera su lengvais užkandžiais, sūriais, nesunkiais mėsos patiekalais.
***
- Baltas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš vietinių Inzolia vynuogių.
- Vynas 3 mėnesius bręsta betoninėse talpose.
- Tropinių vaisių aromatų vynas, išsiskiriantis pikantišku, lengvu, gerai subalansuotu bei minerališku skoniu.
- Dera kaip aperityvas ar su jūros gėrybėmis, makaronais, lengais žuvies patiekalais, sardinėmis.
***
- Raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš Nero d'Avola vynuogių.
- Vynas brandintas nerūdyjančio plieno talpose 8 mėnesius. Vėliau dar tris mėnesius laikomas buteliuose.
- Aromatas pasižmi vaisinėmis natomis ir juodųjų pipirų niuansais, vaisiškas nesvarus bei harmoningas skonis, gerai subalansuoti ir malonūs švelnūs taninai.
- Dera prie makaronų su mėsa, vištienos su kariu, troškinių, karvės, avies ar ožkos sūrių.
***
- Ryškios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Umbrijos regione iš spalio mėnesį rankomis skintų Sangiovese ir Sagrantino vynuogių.
- Vynas brandinamas 15 mėnesių: 70% vyno bręsta medinėse statinėse ir 30% - plieninėse talpose.
- Vaisiška kvapų puokštė. Pilno kūno, minkštų, bet gausių taninų raudonas vynas.
- Puikus brandžių sūrių bei ant grotelių keptos mėsos palydovas.
***
- Putojantis baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione. Vieno geriausių Prosecco gamintojų produktas.
- Vynuogės auginamos itin aukštuose šlaituose, turinčiuose ekologinės žemdirbystės statusą.
- Brut
- Gaivus, smulkių gyvybingų burbuliukų, subtilaus kreminio skonio putojantis vynas, su obuolių, kriaušių, citrusų užuominomis.
- Tinka kaip aperityvas. Taip pat dera prie keptos žuvies ar daržovių, baltos mėsos patiekalų.
***
- Granato spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Pjemonto regione iš Nebbiolo vynuogių, užaugintų seniausiame įmonei priklausančiame 1946 m. įkurtame Nebbiolo vynuogyne.
- Po fermentacijos plieno statinėse, vynas 6 mėnesius bręsta prancūziško ąžuolo statinėse.
- Intensyvus kvapas, kuriame atsiskleidžia našlaičių, aviečių, gervuogių, serbentų bei elegantiški prieskoniški aromatai. Puikiai subalansuotas, harmoningas ir sodrus vynas, kuriame dominuoja raudonų uogų, prieskonių, likerio, saldymedžio bei kakavos skoniai.
- Puikiai tinka prie troškintos mėsos, jautienos, žvėrienos patiekalų ir brandintų sūrių.
- Šviesios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas italijoje, Abrucų regione iš tipinių regiono baltųjų vynuogių.
- Gaivus ir lengvas vynas. Lauko gėlių, šviežių vaisių aromatai.
- Dera su salotomis, lengvais užkandžiais, sūriais, šviežiomis daržovėmis, jūros gėrybėmis, švelnia balta žuvimi.
***
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš rankomis skintų Valpolicella rajone augančių vynuogių.
- ~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi.
- "Ripasso" - tradicinis vyno gamybos metodas, kai Valpolicella vynas pakartotinai maceruojamas su Amarone vyno gamybai panaudotų vynuogių išspaudomis, kuriose gausu likusio cukraus. Taip sukeliama nauja fermentacija, vadinama "ripasso".
- 18 mėn. vynas brandinamas 500/1000 l. ąžuolo statinėse.
- Pasižymi džiovintų vaisių, prinokusių vyšnių, slyvų, skrudintų riešutų, balzaminio acto, vanilės, prieskonių kvapais. Intensyvaus vaisiško skonio ir puikaus balanso vynas.
- Dera su sodriais sūriais, mėsos patiekalais.
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Abrucų regione iš Montepulcino ir Merlot vynuogių.
- Merlot vynuogės renkamos iki rugsėjo 10 dienos po lengvo jų vytinimo ant vynmedžių. Montepulciano skinamos mėnesio pabaigoje ir spaudžiamos iškart.
- Po fermentacijos vynai pilami į bendras 500 l. prancūziško ąžuolo statines ir bręsta 12 mėnesių.
- Intensyvi vaisinė kvapų puokštė, kurioje susilieja granatų užuominos ir malonios žolelių natos. Sausas, šiek tiek pipiriškas, pilno kūno su švelniais aksominiais taninais, gerai subalansuotas, turtingo poskonio vynas.
- Derinamas prie makaronų patiekalų su ragu, žvėrienos su sodriais padažais, troškinių, keptos mėsos, pikantiškų sūrių.
- Granato spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Toskanos regione iš rankomis skintų Sangiovese ir Canaiolo vynuogių.
- 70% vyno fermentacija vyksta medinėse statinėse ir 30% plieninėse talpyklose. Tuomet 12 mėnesių vynas bręsta ąžuolo statinėse.
- Intensyvūs aromatai su aviečių, vyšnių, prieskonių tonais. Vaisiško skonio, aksominių taninų vynas.
- Tinka su brandintais sūriais, ant grotelių kepta raudona mėsa, žvėriena.
- Putojantis baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione. Vieno geriausių Prosecco gamintojų produktas.
- Vaisiškas ir gėliškas, su obuolių, kriaušių ir citrusų užuominomis. Burnoje gaivus bei kvapnus. Smulkūs, ilgai išliekantys burbuliukai.
- Idealus aperityvas. Taip pat dera su pasta, risotto, žuvies bei baltos mėsos patiekalais.
***
-
Baltas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš keturių vynuogių mišinio.
-
Kisi vynuogių aukštas rūgštingumas suteikia vynui gaivų, šviežią skonį. Rkatsiteli - struktūrą ir balansą. Khikvi - papildo žiedų ir vaisių aromatais. Mtsvane - prideda sudėtingumo ir gylio.
-
Vyninę 2015m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu pasaulyje. Vyndarys – Temuri Dakišvili, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, puikiai sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes.
-
Vynai fermentuoti atskirai nevykdant maceracijos. Po to žaliavos sumaišomos lygiomis dalimis ir iki išpilstymo į butelius vynas dar kelis mėnesius brandinamas nerūdyjančio plieno talpose.
-
Gaivus, puikaus balanso, ilgo poskonio vynas. Dominuoja žalių obuolių, baltų gėlių, tropinių vaisių, persikų, citrusų aromatai, medaus niuansai.
-
Dera su jūros gėrybėmis, baltos žuvies, paukštienos patiekalais, sūriais.
***
- Išskirtinis tamsios rubino spalvos raudonas vynas iš Italijos Puglia regiono. Tai gana nauja Puglia regiono vyndarystės potencialo išraiška.
- Skirtingos veislės fermentuojamos atskirai nerūdijančio plieno talpose 12-16 dienų. Po to fermentacija ir brandinimas vyksta naujose 225 litrų prancūziško ąžuolo statinėse. Pasiekus norimą brandą, 6 mėnesius vynas ilsisi butelyje.
- Prinokusių juodųjų serbentų, gervuogių, šokolado, skrudinto ąžuolo aromatai. Intesyvus, turtingo skonio, švelnių taninų ir puikiai subalansuotas vynas.
- Dera su raudonos mėsos, ypač žvėrienos patiekalais, sodresniais sūriais, troškiniais.
- Rožinis vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš geriausių gamintojo raudonųjų Frappato vynuogių.
- Vynas 4 mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse.
- Gaivus, vaisiškas, harmoningas ir švelniai malonios rūgšties vynas, skonyje pasižymintis vasarinių gėlių, braškių, vyšnių niuansais.
- Dera kaip aperityvas arba su jūrų gėrybių salotomis, Risotto, ant grotelių keptomis daržovėmis, žuvimi, balta mėsa.
- https://www.carusoeminini.com/
****
-
Šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų Sauvignon Blanc vynuogių, užaugintų vulkaniniuose Monte Calvarina šlaituose, Brenton kaime 420 m. virš jūros lygio.
-
Vynas brandinamas nerūdyjančio plieno statinėse.
-
Minerališkas, gaivus ir aromatingas vynas. Aromate ir skonyje pasižymintis juodųjų serbentų šakelių, jazminų, gudobelių, laukinių mėtų, gėlių užuominomis ir aštriais baltųjų pipirų, šalavijų ir šviežių dilgėlių pojūčiais. Poskonyje skeidžiasi citrusinių vaisių, abrikosų ir persikų natos.
-
Dera kaip aperityvas arba su šviežiomis salotomis, daržovėmis, lengvais užkandžiais, minkštais sūriais.
- https://www.fattoriwines.com/
****
- Intensyvios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų Pinot Grigio vynuogių. ~15 metų amžiaus vynuogynai išsidėstę vulkaninės kilmės Roncà kalvose.
- 50% vyno brandinama ąžuolo statinėse.
- Gaivus, minerališkas vynas. Skonyje ir aromate dominuoja kriaušių, aviečių, ananasų, bananų, abrikosų, persikų ir obuolių, ramunėlių, žaliosios arbatos niuansai.
- Dera su užkandžiais, jūros gėrybėmis, žuvies patiekalais.
- https://www.fattoriwines.com/en
***
- Raudonasis vynas, pagamintas Sakartvele, Kakhetijos regione iš keturiuose vynuogynuose užaugintų ir rankomis skintų Zhghia, Cabernet Sauvignon, Saperavi, Akmetis Tsiteli, Shavi Rkatsiteli vynuogių.
- Zhghia (džhija) – reta autoktoninė veislė, kurios vyną gamina tik 4 vyndariai.
- Akmetis Tsiteli ir Shavi Rkatsiteli vynuogės kol kas auga tik dvejuose kolekciniuose vynuogynuose ir kiekvieno jų plotas ~0,5 ha.
- Vynuogynai yra maždaug 550 metrų aukšyje.
- Vyndariai – du broliai: Vakhtangi ir Merab Šatirišvili. Konsultantas – Renne Neuer. Atgaivinti senąsias šalies vynuoges, drąsiai ekspermentuoti ir nebūti įsitvėrus tik į tradicinės vyndarystės technologijas yra kasdienis vyndarių uždavinys.
- Pašalinus netinkamas uogas, visų rūšių vynuogės buvo išspaustos į vieną qvevri (kvevrį – į žemę įkastą molio amforą). Natūrali alkoholinė bei malolaktinė fermentacija vyko kartu su odelėmis be šakelių. Po to vynas perpiltas į nerūdijančio plieno talpas ir brandintas su vidutinio skrudinimo ąžuolo spiralėmis 2 mėnesius.
- Išpilstyta 350 butelių.
- Puikaus raudonųjų ir juodųjų uogų aromato ir skonio, vidutinio kūno vynas. Intensyvus burnoje, labai kompleksiškas, subalansuotas, apvalių taninų, subtilus. Pasižymi ilgu poskoniu, kuriame skleidžiasi šokolado, prieskonių niuansai.
- Dera su avienos, jautienos, veršienos patiekalais, troškiniais.
- http://shatiri.ge/
***
-
Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš rankomis skintų Valpolicella rajone augančių vynuogių.
-
~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi ~450 m. aukšyje virš jūros lygio.
-
Vynuogės skinamos rugsėjo gale į medines dėžes „fruttaio“ ir iki gruodžio / sausio mėn. vytinamos. Fermentacija ir maceracija vyksta mažose plieninėse talpose. Po fermentacijos vynas bręsta 500/1000 litrų ąžuolinėse statinėse 18-24 mėn.
-
Pasižymi džiovintų vaisių, prinokusių vyšnių, slyvų, skrudintų riešutų, balzaminio acto, vanilės, prieskonių kvapais. Intensyvaus skonio ir jaunatviškos rūgšties, vaisiško skonio ir gero balanso vynas.
-
Potencialas: iki 2028 metų.
-
Dera su įvairiais sūriais, mėsos patiekalais, laukine paukštiena ar žvėriena.
***
-
Gintaro spalvos oranžinis vynas, pagamintas Sakartvele, Imereti regione, Sairme kalnų dalyje iš Obcha kaimo apylinkėse užaugintų vietinių baltųjų vynuogių mišinio. Vynuogynai priklauso Bagdati apygardai, o vynus daro dvi jaunos ir ambicingos Abuladze šeimos seserys - Baia ir Gvantsa.
-
Maceracija trunka 15 dienų. Fermentacija vyksta molinėse talpose (Qvevri) naudojant tik laukines mieles.
-
Nefiltruotas. Sulfitų kiekis - 32 mg/l, likutinis cukrus - 1,39 g/l.
-
Persimono, abrikosų ir citrusinių vaisių aromatai sukuria sodrų sausą vyną su turtingu skoniu ir ilgu maloniu poskoniu.
-
Dera su žuvies, vištienos patiekalais. Minkštesniais sūriais.
***
- Šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, iš Veneto regione užaugintų ir rankomis skintų Garganega vynuogių. Vynuogynai išsidėstę Colà di Lazise miesto apylinkėse 120 metrų aukštyje virš jūros lygio Gardos ežero rytinėje pakrantėje.
- Vynas 6 mėn. bręsta nerūdyjančio plieno talpose su mielėmis.
- Gaivus, vaisiškas vynas, kvepiantis geltonaisiais obuoliais, abrikosias, mandarinais, riešutais.
- Dera su žuvies patiekalais, lengvais užkandžiais, spagečiais, lengvomis salotomis, žuvies patiekalais, įvairiais sūriais.
***
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Pjemonto regione iš vietinių Langhe apeliacijoje užaugintų raudonųjų vynuogių.
- Vynas kurį laiką brandintas ąžuolo statinėse.
- Puikios struktūros sodrus vynas su intensyvia kvapų puokšte, kurioje dominuoja vanilės, saldžių prieskonių, saldymedžio, mėlynių bei gervuogių aromatai.
- Dera su griliuota, kepta ar troškinta mėsa, įvairiais troškiniais, vidutinės brandos ir labai subrendusiais sūriais.