.
***
- Intensyvios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Pulijos regione iš Primitivo vynuogių.
- Sausas, vaisiškas ir puikiai subalansuotas vynas. Juntamos raudonų uogų (vyšnių, džiovintų slyvų) natos, atsikleidžia uogieniškumas.
- Dera su raudonos mėsos patiekalais, troškiniais, kiaulienos šonkauliais, mėsainiais, puskiečiais sūriais.
- Aukso geltonumo spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Friuli regione iš rankomis skintų Malvasia vynuogių. Vynmedžių amžius apie 40 metų.
- Vynas fermentuojasi plieno talpose, po to tose pačiose talpose jis dar brandinasi apie 8 mėnesius.
- Intensyus ir charakteringas, bet tuo pačiu labai elegantiškas vynas. Išraiškingo skonio.
- Puikiai dera su griliuota žuvimi, vėžiagyviais bei jūros gėrybėmis.
***
- Baltas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš vietinių Inzolia vynuogių.
- Vynas 3 mėnesius bręsta betoninėse talpose.
- Tropinių vaisių aromatų vynas, išsiskiriantis pikantišku, lengvu, gerai subalansuotu bei minerališku skoniu.
- Dera kaip aperityvas ar su jūros gėrybėmis, makaronais, lengais žuvies patiekalais, sardinėmis.
***
- Raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš Nero d'Avola vynuogių.
- Vynas brandintas nerūdyjančio plieno talpose 8 mėnesius. Vėliau dar tris mėnesius laikomas buteliuose.
- Aromatas pasižmi vaisinėmis natomis ir juodųjų pipirų niuansais, vaisiškas nesvarus bei harmoningas skonis, gerai subalansuoti ir malonūs švelnūs taninai.
- Dera prie makaronų su mėsa, vištienos su kariu, troškinių, karvės, avies ar ožkos sūrių.
***
- Putojantis baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione. Vieno geriausių Prosecco gamintojų produktas.
- Vynuogės auginamos itin aukštuose šlaituose, turinčiuose ekologinės žemdirbystės statusą.
- Brut
- Gaivus, smulkių gyvybingų burbuliukų, subtilaus kreminio skonio putojantis vynas, su obuolių, kriaušių, citrusų užuominomis.
- Tinka kaip aperityvas. Taip pat dera prie keptos žuvies ar daržovių, baltos mėsos patiekalų.
- Putojantis baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione. Vieno geriausių Prosecco gamintojų produktas.
- Vaisiškas ir gėliškas, su obuolių, kriaušių ir citrusų užuominomis. Burnoje gaivus bei kvapnus. Smulkūs, ilgai išliekantys burbuliukai.
- Idealus aperityvas. Taip pat dera su pasta, risotto, žuvies bei baltos mėsos patiekalais.
***
- Ryškios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Umbrijos regione iš spalio mėnesį rankomis skintų Sangiovese ir Sagrantino vynuogių.
- Vynas brandinamas 15 mėnesių: 70% vyno bręsta medinėse statinėse ir 30% - plieninėse talpose.
- Vaisiška kvapų puokštė. Pilno kūno, minkštų, bet gausių taninų raudonas vynas.
- Puikus brandžių sūrių bei ant grotelių keptos mėsos palydovas.
- Rožinis vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš geriausių gamintojo raudonųjų Frappato vynuogių.
- Vynas 4 mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse.
- Gaivus, vaisiškas, harmoningas ir švelniai malonios rūgšties vynas, skonyje pasižymintis vasarinių gėlių, braškių, vyšnių niuansais.
- Dera kaip aperityvas arba su jūrų gėrybių salotomis, Risotto, ant grotelių keptomis daržovėmis, žuvimi, balta mėsa.
- https://www.carusoeminini.com/
****
-
Šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų Sauvignon Blanc vynuogių, užaugintų vulkaniniuose Monte Calvarina šlaituose, Brenton kaime 420 m. virš jūros lygio.
-
Vynas brandinamas nerūdyjančio plieno statinėse.
-
Minerališkas, gaivus ir aromatingas vynas. Aromate ir skonyje pasižymintis juodųjų serbentų šakelių, jazminų, gudobelių, laukinių mėtų, gėlių užuominomis ir aštriais baltųjų pipirų, šalavijų ir šviežių dilgėlių pojūčiais. Poskonyje skeidžiasi citrusinių vaisių, abrikosų ir persikų natos.
-
Dera kaip aperityvas arba su šviežiomis salotomis, daržovėmis, lengvais užkandžiais, minkštais sūriais.
- https://www.fattoriwines.com/
****
- Intensyvios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų Pinot Grigio vynuogių. ~15 metų amžiaus vynuogynai išsidėstę vulkaninės kilmės Roncà kalvose.
- 50% vyno brandinama ąžuolo statinėse.
- Gaivus, minerališkas vynas. Skonyje ir aromate dominuoja kriaušių, aviečių, ananasų, bananų, abrikosų, persikų ir obuolių, ramunėlių, žaliosios arbatos niuansai.
- Dera su užkandžiais, jūros gėrybėmis, žuvies patiekalais.
- https://www.fattoriwines.com/en
***
-
Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš ekologiniame ūkyje užaugintų Pinot Nero (Pinot Noir) vynuogių.
-
Po fermentacijos vynas 9 mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse.
-
Lengvas, elegantiškas, geros struktūros vynas su gaivia aviečių, vyšnių kvapų ir skonių puokšte.
-
Dera prie lengvų užkandžių su sūriais, mėsos carpaccio, paukštienos, rausvos žuvies patiekalų.
***
- Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, iš Veneto regione užaugintų ir rankomis skintų Rondinella, Molinara ir Corvina vynuogių. 25 metų vynuogynai išsidėstę Colà di Lazise miesto apylinkėse 120 metrų aukštyje virš jūros lygio Gardos ežero rytinėje pakrantėje.
- Vynas 12 mėn. bręsta nerūdyjančio plieno talpose su mielėmis. Dalis vyno bręsta ąžuolo statinėse.
- Gaivus, vidutino svarumo, gana vaisiškas, lengvai prieskoniškas vynas, kvepiantis raudonomis uogomis, tamsiomis gėlėmis Jaučiami švelnaus tabako, valinės, gėlių niuansai poskonyje.
- Dera su įvairiais mėsos užkandžiais, lengvesniais mėsos patiekalais, makaronų patiekalais, įvairiais sūriais.
***
- Šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, iš Veneto regione užaugintų ir rankomis skintų Garganega vynuogių. Vynuogynai išsidėstę Colà di Lazise miesto apylinkėse 120 metrų aukštyje virš jūros lygio Gardos ežero rytinėje pakrantėje.
- Vynas 6 mėn. bręsta nerūdyjančio plieno talpose su mielėmis.
- Gaivus, vaisiškas vynas, kvepiantis geltonaisiais obuoliais, abrikosias, mandarinais, riešutais.
- Dera su žuvies patiekalais, lengvais užkandžiais, spagečiais, lengvomis salotomis, žuvies patiekalais, įvairiais sūriais.
***
- Blyškios šiaudų spalvos baltas vyas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rytinėse Gardos ežero pakrantės kalvose užaugintų vietinių vynuogių.
- Vynas 4 mėnesius bręsta nerūdyjančio plieno statinėse.
- Legvas, gaivus, šviežių vaisių, švelnių gėlių aromatų vynas.
- Tinka derinti su salotomis, lengvais užkandžiais, žuvies patiekalais. Puikus aperityvas.
***
- Rožinis vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš vietinių salos vynuogių.
- Vynas 3 mėnesius brandinamas betono talpose.
- Aromato puokštėje skleidžiasi gaivios uogų, vaisių ir rožių natos, jaučiami granatų, aviečių niuansai. Skonis - pikantiškas ir mineralinis, gerai subalansuotas.
- Dera kaip aperityvas arba prie jūros gėrybių, salotų su krevetėmis, sūdytos žuvies, makaronų patiekalų, vištienos ar net triušienos kepsnelių.
- Blyškiai rausvos spalvos lengvai putojantis rausvas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš Merlot vynuogių.
- Frizzante - lengvai putojančio vyno stilius, dažnai nesauso, kuomet vyno butelyje sukauptas nuo 1 iki 2,5 atmosferų slėgis (Spumante stiliaus vyno buteliuose gali būti sukauptas 5- 6 atmosferų slėgis).
- Vaisiškas, gaivus vynas, kuriame dominuoja saldžiai kvepiančių gėlių, sunokusių vaisių ir uogų, ypač braškių, aromatai ir skoniai. Gerai subalansuota rūgštis, malonus poskonis.
- Dera kaip aperityvas arba prie salotų su jūros gėrybėmis, lengvais užkandžiais, lengvais žuvies ar mėsos patiekalais, įvairiais švelniais sūriais.
- Šviesios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas italijoje, Abrucų regione iš tipinių regiono baltųjų vynuogių.
- Gaivus ir lengvas vynas. Lauko gėlių, šviežių vaisių aromatai.
- Dera su salotomis, lengvais užkandžiais, sūriais, šviežiomis daržovėmis, jūros gėrybėmis, švelnia balta žuvimi.
- Rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijje, Sicilijos saloje iš rankomis skintų Nero d'Avola vynuogių.
- 30% vyno 4 mėnesius brandinamas 225 litrų ąžuolo statinėse, o likusi dalis 8 mėsesius brandinama nerūdyjančio plieno talpose.
- Vidutinio svarumo, minkštų taninų, švelniai minerališkas vynas. Vaisiško skonio, kuriame juntami tamsių uogų, tabako niuansai.
- Dera su įvairiais sūriais, mėsos užkandžiais, makaronais su pomidorų padažais.
***
- Ryškios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš vietinių Valpolicella rajone augančių vynuogių veislių.
- ~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi.
- Fermentacija ir brandinimas: nerūdijančio plieno statinės ir ąžuolo statinės.
- Vidutinio svarumo, gaivus, puikaus balanso ir rūgšties vynas. Skonyje dominuoja vyšnios, serbentai, raudoni miško vaisiai.
- Dera su lengvais užkandžiais, sūriais, nesunkiais mėsos patiekalais.
***
- Šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų Garganega vynuogių. ~25 metų amžiaus vynuogynai išsidėstę istorinėje Soave Classico teritorijoje, vulkaninės kilmės šlaituose.
- Maceracija ir fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose.
- Gaivus, subtiliai vaisiškas vynas su geltonųjų vaisių, citrusų, žolelių, šalavijų aromatine puokšte. Skonyje juntami citrusiniai ir egzotiniai vaisiai.
- Puikiai tinka kaip aperityvas arba prie jūros gėrybių bei žuvies užkandžių. Ypač įdomu su balta žuvimi, sushi ir sashimi.
***
- Blyškios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų Garganega vynuogių. ~20 metų amžiaus vynuogynai išsidėstę istorinėje Soave teritorijoje vulkaninės kilmės Roncà kalvose.
- Maceracija ir fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose.
- Gaivus, minerališkas vynas. Kvape juntami kriaušių, persikų, šalavijų, melionų, dilgėlių aromatai, skonyje dominuoja citrusiniai vaisiai.
- Puikiai tinka kaip aperityvas. Derinamas prie žuvies ar daržovių Risotto, jūros gėrybių.
***
- Šiaudų geltonumo baltas vynas, pagamintas Italijoje, Kampanijos regione iš rankomis skintų Fiano vynuogių.
- Fermentacija vyksta nerūdijačio plieno talpose, kuriose po to vynas bręsta 4 mėnesius. Vėliau 2 mėnesius laikomas buteliuose.
- Elegantiškas ir minerališkas vynas su baltų vaisių, žolelių ir gėlių aromatais, citrusų užuominomis.
- Dera su lengvesniais kreminiais, šviežiais sūriais, makaronų, žuvies, vištienos patiekalais.
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Abrucų regione iš Montepulcino ir Merlot vynuogių.
- Merlot vynuogės renkamos iki rugsėjo 10 dienos po lengvo jų vytinimo ant vynmedžių. Montepulciano skinamos mėnesio pabaigoje ir spaudžiamos iškart.
- Po fermentacijos vynai pilami į bendras 500 l. prancūziško ąžuolo statines ir bręsta 12 mėnesių.
- Intensyvi vaisinė kvapų puokštė, kurioje susilieja granatų užuominos ir malonios žolelių natos. Sausas, šiek tiek pipiriškas, pilno kūno su švelniais aksominiais taninais, gerai subalansuotas, turtingo poskonio vynas.
- Derinamas prie makaronų patiekalų su ragu, žvėrienos su sodriais padažais, troškinių, keptos mėsos, pikantiškų sūrių.
- Gilios raudonos spalvos vynas, pagamintas Italijoje, Sicilijos saloje iš kruopščiai atrinktų ir rankomis skintų gerausių vyndario vynuogynų uogų.
- Dalis vynuogių skinamos rugsėjį ir specialiose patalpose vytinamos ~20 dienų ir praranda 40% savo svorio. Kita dalis vynuogių paliekamos džiūti ant vynmedžių natūralioje saulėkaitoje.
- Po mėnesį trunkančios fermentacijos, vynas 4 metus bręsta ąžuolo statinėse, vėliau - 12 mėnesius butelyje.
- Sodrus vynas, kuriame susipina prinokusių tamsių vyšnių, juodų uogų, šokolado, tabako, žolelių aromatai. Burnoje sausas, pilno kūno, pirmoji ataka yra švelniai saldi, uogiška. Apvalūs taninai, minkšta tekstūra, ilgas poskonis.
- Dera su mėsos patiekalais, žvėriena, ypač pagardinta uogų padažais.