.
Produktų sąrašas pagal prekės ženklą Fattori
***
- Blyškios šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų Garganega vynuogių. ~20 metų amžiaus vynuogynai išsidėstę istorinėje Soave teritorijoje vulkaninės kilmės Roncà kalvose.
- Maceracija ir fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose.
- Gaivus, minerališkas vynas. Kvape juntami kriaušių, persikų, šalavijų, melionų, dilgėlių aromatai, skonyje dominuoja citrusiniai vaisiai.
- Puikiai tinka kaip aperityvas. Derinamas prie žuvies ar daržovių Risotto, jūros gėrybių.
***
- Ryškios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš vietinių Valpolicella rajone augančių vynuogių veislių.
- ~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi.
- Fermentacija ir brandinimas: nerūdijančio plieno statinės ir ąžuolo statinės.
- Vidutinio svarumo, gaivus, puikaus balanso ir rūgšties vynas. Skonyje dominuoja vyšnios, serbentai, raudoni miško vaisiai.
- Dera su lengvais užkandžiais, sūriais, nesunkiais mėsos patiekalais.
***
- Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš rankomis skintų Valpolicella rajone augančių vynuogių.
- ~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi.
- "Ripasso" - tradicinis vyno gamybos metodas, kai Valpolicella vynas pakartotinai maceruojamas su Amarone vyno gamybai panaudotų vynuogių išspaudomis, kuriose gausu likusio cukraus. Taip sukeliama nauja fermentacija, vadinama "ripasso".
- 18 mėn. vynas brandinamas 500/1000 l. ąžuolo statinėse.
- Pasižymi džiovintų vaisių, prinokusių vyšnių, slyvų, skrudintų riešutų, balzaminio acto, vanilės, prieskonių kvapais. Intensyvaus vaisiško skonio ir puikaus balanso vynas.
- Dera su sodriais sūriais, mėsos patiekalais.
***
- Šiaudų spalvos itališkas putojantis vynas iš Veneto regiono. Rankomis skintos Durello vynuogės auga Soave DOC pašonėje esančiose Monte Calvarina kalvose 300m. aukštyje virš jūros lygio.
- Po pirmos fermentacijos dalis vyno 6-10 mėn. bręsta ąžuolo statinėse, likusi - plieno talpose. Vėliau vykdoma antroji fermentacija ir vynas mažiausiai 60 mėnesių laikomas su mielėmis. Po mielių nuėmimo vynas mažiausiai 6 mėnesius ilsisi butelyje.
- Harmoningas minerališkas vynas. Dominuoja ryškios citrusinių vaisių, persikų, ananasų, baltų gėlių, migdolų, duonos plutos, brioche aromatai.
- Dera su žuvies patiekalais, vėžiagyviais, riebiais užkandžiais, sodriais sūriais, lašiniais.
***
-
Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš rankomis skintų Valpolicella rajone augančių vynuogių.
-
~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi ~450 m. aukšyje virš jūros lygio.
-
Vynuogės skinamos rugsėjo gale į medines dėžes „fruttaio“ ir iki gruodžio / sausio mėn. vytinamos. Fermentacija ir maceracija vyksta mažose plieninėse talpose. Po fermentacijos vynas bręsta 500/1000 litrų ąžuolinėse statinėse 18-24 mėn.
-
Pasižymi džiovintų vaisių, prinokusių vyšnių, slyvų, skrudintų riešutų, balzaminio acto, vanilės, prieskonių kvapais. Intensyvaus skonio ir jaunatviškos rūgšties, vaisiško skonio ir gero balanso vynas.
-
Potencialas: iki 2028 metų.
-
Dera su įvairiais sūriais, mėsos patiekalais, laukine paukštiena ar žvėriena.
***
- Šiaudų spalvos baltas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione iš rankomis skintų Garganega vynuogių. ~25 metų amžiaus vynuogynai išsidėstę istorinėje Soave Classico teritorijoje, vulkaninės kilmės šlaituose.
- Maceracija ir fermentacija vyksta nerūdijančio plieno talpose.
- Gaivus, subtiliai vaisiškas vynas su geltonųjų vaisių, citrusų, žolelių, šalavijų aromatine puokšte. Skonyje juntami citrusiniai ir egzotiniai vaisiai.
- Puikiai tinka kaip aperityvas arba prie jūros gėrybių bei žuvies užkandžių. Ypač įdomu su balta žuvimi, sushi ir sashimi.
***
- Šiaudų spalvos itališkas putojantis vynas iš Veneto regiono. Rankomis skintos Durello vynuogės auga Soave DOC pašonėje esančiose Monte Calvarina kalvose 300m. aukštyje virš jūros lygio.
- Po pirmos fermentacijos dalis vyno 6-10 mėn. bręsta ąžuolo statinėse, likusi - plieno talpose. Vėliau vykdoma antroji fermentacija ir vynas mažiausiai 36 mėnesius laikomas su mielėmis. Po mielių nuėmimo vynas mažiausiai 6 mėnesius ilsisi butelyje.
- Harmoningas minerališkas vynas. Dominuoja ryškios citrusinių vaisių, persikų, ananasų, baltų gėlių, migdolų, duonos plutos, brioche aromatai.
- Puikus aperityvas. Dera su žuvies užkandžiais, vėžiagyviais, salotomis, gnocchi, sūriais, balta žuvimi, pica su mortadella.