Fattori 'Col De La Bastia' Valpolicella Ripasso Superiore DOC
***
Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš rankomis skintų Valpolicella rajone augančių vynuogių.
~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi.
"Ripasso" - tradicinis vyno gamybos metodas, kai Valpolicella vynas pakartotinai maceruojamas su Amarone vyno gamybai panaudotų vynuogių išspaudomis, kuriose gausu likusio cukraus. Taip sukeliama nauja fermentacija, vadinama "ripasso".
18 mėn. vynas brandinamas 500/1000 l. ąžuolo statinėse.
Pasižymi džiovintų vaisių, prinokusių vyšnių, slyvų, skrudintų riešutų, balzaminio acto, vanilės, prieskonių kvapais. Intensyvaus vaisiško skonio ir puikaus balanso vynas.
Sodrios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Veneto regione, iš rankomis skintų Valpolicella rajone augančių vynuogių.
~25-30 metų amžiaus vynuogynai išsidėsę Bastijojos slėnyje tarp Val d'Alpone ir Val d'Illasi.
"Ripasso" - tradicinis vyno gamybos metodas, kai Valpolicella vynas pakartotinai maceruojamas su Amarone vyno gamybai panaudotų vynuogių išspaudomis, kuriose gausu likusio cukraus. Taip sukeliama nauja fermentacija, vadinama "ripasso".
18 mėn. vynas brandinamas 500/1000 l. ąžuolo statinėse.
Pasižymi džiovintų vaisių, prinokusių vyšnių, slyvų, skrudintų riešutų, balzaminio acto, vanilės, prieskonių kvapais. Intensyvaus vaisiško skonio ir puikaus balanso vynas.