

***
Granato spalvos raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, Napareuli mikro zonoje iš Shiraz (Syrah) vynuogių, užaugintų Saniore kaimelio apylinkėse. Vyninę tik 2015 metais įkūrė Avtandil Antadze.
Vynuogės buvo atskirtos nuo šalkelių, sutraiškytos ir patalpintos į klasikines molines talpas (Qvevri). Natūrali fermantacija truko 12 dienų ir dar 1 mėnesį buvo tęsiama maceracija. Per tą laiką įvyko ir natūrali malolaktinė fermentacija. O tuomet vynas 6 mėnesius brandintas 225 l talpos prancūziškose ąžuolo statinėse.
Pagaminta ~5000 butelių.
Elegantiškas, šilkinių taninų ir glotnios rūgšties gana vaisiškas vynas. Aromate ir skonyje dominuoja prieskonių, miško uogų, vanilės natos, švelnūs šokolado niuansai.
Pukiai dera su laukinės paukštienos ir žvėrienos, avienos patiekalais, makaronais.
Charakteristikos
Specifinė nuoroda
***
Granato spalvos raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, Napareuli mikro zonoje iš Shiraz (Syrah) vynuogių, užaugintų Saniore kaimelio apylinkėse. Vyninę tik 2015 metais įkūrė Avtandil Antadze.
Vynuogės buvo atskirtos nuo šalkelių, sutraiškytos ir patalpintos į klasikines molines talpas (Qvevri). Natūrali fermantacija truko 12 dienų ir dar 1 mėnesį buvo tęsiama maceracija. Per tą laiką įvyko ir natūrali malolaktinė fermentacija. O tuomet vynas 6 mėnesius brandintas 225 l talpos prancūziškose ąžuolo statinėse.
Pagaminta ~5000 butelių.
Elegantiškas, šilkinių taninų ir glotnios rūgšties gana vaisiškas vynas. Aromate ir skonyje dominuoja prieskonių, miško uogų, vanilės natos, švelnūs šokolado niuansai.
Pukiai dera su laukinės paukštienos ir žvėrienos, avienos patiekalais, makaronais.