

***
Gilios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, pagamintas iš labiausiai paplitusių šiame regione Saperavi vynuogių.
Nedidelis Saperavi vynuogynas, pasodintas 1990 m. Vyninę 2015 m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu. Vyndarys – Temuri Dakišvili, garsiojo vyndario Giorgi Dakišvili sūnus, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes.
Fermentacija su odelėmis truko 14 dienų nerūdyjančio plieno statinėse. Vėliau vynas 9 mėnesius bręsta vidutinio skrudinimo naudotose prancūziško ąžuolo statinėse.
Išpilstyta ~6500 butelių.
Pakankamai svarus, šilkinių taninų ir gerai subalansuotas, pasižymintis sunokusių vyšnių, gervuogių, tamsių slyvų bei juodųjų pipirų aromatais, kompleksiško skonio ir poskonio vynas.
Dera su griliuotais mėsos patiekalais, troškiniais, kietaisiais sūriais.
Charakteristikos
Specifinė nuoroda
***
Gilios rubino spalvos raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione, pagamintas iš labiausiai paplitusių šiame regione Saperavi vynuogių.
Nedidelis Saperavi vynuogynas, pasodintas 1990 m. Vyninę 2015 m. įkūrė Irakli Topuria, Tarptautinio Bakalaureato ir International House mokyklų steigėjas, “apsėstas“ Sakartvelo vyno populiarinimu. Vyndarys – Temuri Dakišvili, garsiojo vyndario Giorgi Dakišvili sūnus, baigęs vyndarystės mokslus Vokietijoje, sujungiantis tradicinę kartvelišką ir šiuolaikinę vyndarystes.
Fermentacija su odelėmis truko 14 dienų nerūdyjančio plieno statinėse. Vėliau vynas 9 mėnesius bręsta vidutinio skrudinimo naudotose prancūziško ąžuolo statinėse.
Išpilstyta ~6500 butelių.
Pakankamai svarus, šilkinių taninų ir gerai subalansuotas, pasižymintis sunokusių vyšnių, gervuogių, tamsių slyvų bei juodųjų pipirų aromatais, kompleksiško skonio ir poskonio vynas.
Dera su griliuotais mėsos patiekalais, troškiniais, kietaisiais sūriais.