

***
Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš rankomis skintų Sapervi vynuogių. Šiam vynui vynuogėsskinamos nuo 35m. amžiaus vynuogynų, augančių 550 m. aukštyje Shalauri miestelyje, Telavi miestelio apylinkėse.
G. Solomnišvili priklauso Sakartvelo vyndarių elitui, dirbęs vyriausiuoju vyndariu geriausioje komercinėje gamykloje, dabar gaminantis vyną iš savo vynuogynuose užaugintų uogų. Vyninė įsikūrusi Telavi miestelyje.
Maceracija ir spontaninė fermentacija vyksta qvevri (molinėse amforose), vėliau vynas 8 mėnesius bręsta prancūziško ąžuolo statinėse.
Pilno kūno, apvalių taninų vynas. Dominuoja laukinių gervuogių, sunokusių vyšnių, slyvų, tabako, šokolado, prieskonių aromatai. Puikus balansas, ilgas poskonis.
Dera su kietaisiais sūriais, mėsos patiekalais, ypač aviena.
Charakteristikos
Specifinė nuoroda
***
Raudonas vynas, pagamintas Sakartvele, Kakheti regione iš rankomis skintų Sapervi vynuogių. Šiam vynui vynuogėsskinamos nuo 35m. amžiaus vynuogynų, augančių 550 m. aukštyje Shalauri miestelyje, Telavi miestelio apylinkėse.
G. Solomnišvili priklauso Sakartvelo vyndarių elitui, dirbęs vyriausiuoju vyndariu geriausioje komercinėje gamykloje, dabar gaminantis vyną iš savo vynuogynuose užaugintų uogų. Vyninė įsikūrusi Telavi miestelyje.
Maceracija ir spontaninė fermentacija vyksta qvevri (molinėse amforose), vėliau vynas 8 mėnesius bręsta prancūziško ąžuolo statinėse.
Pilno kūno, apvalių taninų vynas. Dominuoja laukinių gervuogių, sunokusių vyšnių, slyvų, tabako, šokolado, prieskonių aromatai. Puikus balansas, ilgas poskonis.
Dera su kietaisiais sūriais, mėsos patiekalais, ypač aviena.