Granato spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Pjemonto regione, Barbaresco apeliacijoje tik iš rinktinių Nebbiolo vynuogių.
Barbaresco klimatas šiek tiek labiau jūrinis: šiltesnis, sausesnis ir švelnesnis nei kaimyninėje Barolo. Todėl ir vynuogės paprastai sunoksta anksčiau.
Po fermentacijos, vynas mažiausiai 26 mėnesius bręsta statinėse. Iš jų 24 mėnesius bręsta ąžuolo statinėse.
Harmoningo, bei kompleksiško kvapo, kuriame juntami prieskonių, našlaičių, rožių, vyšnių aromatai, su vanilės, cinamono ir žaliojo pipiro natomis.
Laikymo potencialas - 10 metų.
Dera su raudona mėsa, kiaulienos patiekalais, karštais užkandžiais, vidutinės brandos ir brandžiais sūriais.
Granato spalvos raudonas vynas, pagamintas Italijoje, Pjemonto regione, Barbaresco apeliacijoje tik iš rinktinių Nebbiolo vynuogių.
Barbaresco klimatas šiek tiek labiau jūrinis: šiltesnis, sausesnis ir švelnesnis nei kaimyninėje Barolo. Todėl ir vynuogės paprastai sunoksta anksčiau.
Po fermentacijos, vynas mažiausiai 26 mėnesius bręsta statinėse. Iš jų 24 mėnesius bręsta ąžuolo statinėse.
Harmoningo, bei kompleksiško kvapo, kuriame juntami prieskonių, našlaičių, rožių, vyšnių aromatai, su vanilės, cinamono ir žaliojo pipiro natomis.
Laikymo potencialas - 10 metų.
Dera su raudona mėsa, kiaulienos patiekalais, karštais užkandžiais, vidutinės brandos ir brandžiais sūriais.